16 maart 2016

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Een huis aan huis verspreide folder moet potentiële klanten prikkelen. Je hebt maar immers maar een beperkte ruimte en weinig worden om je boodschap over te brengen. Het gebruik van fotografie biedt hierbij uitkomst. Immers, één beeld zegt meer dan 1000 woorden.


Folder met foto’s

Een visueel aantrekkelijke folder heeft veel effect. Natuurlijk valt deze direct op op de deurmat. Maar een afbeelding spreekt vaak ook meer tot de verbeelding dan alleen geschreven tekst. Lazen we vroeger nog complete reclameteksten, inmiddels zijn we daar veel te druk voor. Bovendien worden we omringd door zoveel prikkels, dat we niet overal evenveel aandacht voor hebben. Vaak wordt een tekst vluchtig gescand door de titels te lezen en afbeeldingen te bekijken. De lezer wil zo snel mogelijk antwoord op specifieke vragen. Heeft dit bedrijf iets wat ik nodig heb? Is het betrouwbaar? Hoe kan ik contact leggen?

Positief

Met een afbeelding kan de lezer zich direct iets voorstellen bij het onderwerp en als je de juiste afbeelding gebruikt, komt de boodschap ook nog eens veel sterker over. Kortom, foto’s in folders en flyers kunnen met relatief weinig prikkels veel informatie overbrengen. Vooral positieve emoties op een foto, zoals een foto van een lachende man of vrouw, hebben een grote invloed. Zonder veel ruimte in beslag te nemen, kun je als bedrijf je boodschap compact overbrengen met foto’s. Dat scheelt ruimte in de folder, die je weer kunt gebruiken voor andere uitingen.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com