14 mei 2019

Drukwerk werkt voor goede doelen

Drukwerk wordt regelmatig ingezet door goede doelen organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Unicef en Oxfam Novib. Zij zetten drukwerk in als middel om nieuwe leden en donateurs te werven.

Drukwerk is een krachtig medium. Zeker als er met direct mail een mooie relevante, en dus persoonlijke, uiting op de deurmat valt. Een fysieke uiting valt bovendien meer op dan een digitaal bericht. Om die reden kan direct mail effectiever zijn.

Magazines en printmedia

Oxfam Novib zet bijvoorbeeld het magazine Close Up in om donateurs meer informatie te verschaffen over achtergronden en resultaten van haar werk en campagnes. Naast het donateursblad worden andere printmedia ingezet voor het werven van fondsen: uitnodigingen voor donateursbijeenkomsten, speciale bedankjes en wervingsverzoeken in briefvorm.

Personaliseren is belangrijk

Personaliseren is belangrijk voor de goede doelen organisaties. En dat is tegenwoordig steeds eenvoudiger. Door digitaal drukken is nu veel meer mogelijk dan vroeger. Ook kleine organisaties kunnen efficiënt drukwerk inzetten, zelfs met een bescheiden budget. Stuur niet iedereen dezelfde boodschap, maar kijk naar wensen en voorkeuren. Dit kun je afleiden uit eerder getoond gedrag. Probeer vervolgens een verrassende invalshoek te vinden die past bij je organisatie.

De optimale mix

Drukwerk is bovendien handig vanwege de verspreiding via bijvoorbeeld wachtkamers van zorginstellingen. Folders die daar verspreid worden, kunnen door mensen meegenomen worden om thuis rustig na te lezen.

Meer weten over printmedia?

Wil je meer weten over de mogelijkheid van print voor jouw goede doelenorganisatie? We adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com