Drukwerk? Welke papier ga je gebruiken?

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

16 januari 2020

Drukwerk? Welke papier ga je gebruiken?

De keuze om een folder, flyer of poster te drukken is één. Dan volgt vaak een tweede, die zeker voor leken niet eenvoudig te beantwoorden is: welk papier gaan we gebruiken? Het antwoord is afhankelijk van een aantal factoren. We helpen je graag op weg!

 

De keuze voor de papierdikte hangt af van de uitstraling die je het drukwerk wil geven, het gebruik ervan en je budget.

De uitstraling van jouw drukwerk

Voor de uitstraling van je folder of flyer zijn tekst en vormgeving natuurlijk belangrijk. Maar de keuze voor de juiste papierdikte is minstens zo belangrijk. Je folder of brochure kan er nog zó mooi en goed verzorgd uitzien, met het verkeerde papier boek je minder resultaat.

Het gebruik van jouw drukwerk

Vragen om over na te denken zijn: ga ik het opsturen of uitdelen? Gebruiken de ontvangers het eenmalig of vaker? De antwoorden bepalen je keuze. Logisch! Een klantenkaart die iemand veelvuldig gebruikt, vergt een dikkere papiersoort dan een algemene brief aan alle klanten van jouw schoonheidssalon. En je visitekaartjes zijn natuurlijk ook van een zwaardere kwaliteit dan je flyers.

Wat is jouw budget?

Dun papier is goedkoper dan dik papier. Als het van dezelfde kwaliteit is natuurlijk. Denk bij het bepalen van je budget ook aan de verzendkosten. Dikker papier is zwaarder en 1 gram verschil kan er al voor zorgen dat de portokosten flink oplopen.

Welke papierdikten adviseren we je?

Flyer: 135-170 gram
Briefpapier en enveloppen: 80 of 90 gram
Folder: 135-170 gram
Poster: 135-250 gram, afhankelijk van grootte en gebruik
Visitekaartje: minimaal 250 gram
Ansichtkaart: 300 gram

Meer weten?

Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.