27 juni 2019

Do’s & don’ts voor een goede flyer

Als je een folder op straat ontvangt, wat valt je dan meteen op? Misschien lees je direct de kop. Of wordt je blik getrokken naar de fotografie. Misschien zie je de kleuren of de tekstblokken die oproepen tot actie. Door dit alles te scannen, bepaal je in een paar seconden tijd of je de folder wilt bewaren of weggooien.

Een goede flyer staat of valt met het ontwerp. Flyers zijn een van de meest kosteneffectieve marketingmiddelen en het gemakkelijkst te verspreiden. Maar dit alles doet er weinig toe als je flyers niet daadwerkelijk aanzetten tot actie. Daarom geven we hier enkele do’s en don’ts voor een goed flyerontwerp. Daarmee zorg je ervoor dat jouw flyer daadwerkelijk iets oplevert.

Onze don’ts

  1. Maak het ontwerp niet te rommelig: Laat dat wat belangrijk is niet ‘ondersneeuwen’ door allerlei andere toeters en bellen. Niet alle elementen zijn even belangrijk. Licht de belangrijkste eruit en kies ook voor witruimte. Daarmee benadruk je de onderdelen die belangrijk zijn.
  2. Ga je niet te buiten aan allerlei lettertypes: Consistentie is een belangrijke factor in een goed De beste manier om een consistente uitstraling te bereiken, is door de hoeveelheid lettertypes te beperken. Over het algemeen zijn twee of drie lettertypen voldoende voor één ontwerp.
  3. Vertrouw niet op clichés: Clichés zijn clichés met een reden. Ze zijn te veel gebruikt. Wees niet bang om je eigen woorden te gebruiken in plaats van te kiezen voor nepmarketingjargon.

Onze do’s

  1. Denk na over je doelgroep: Aan wie verkoop je? Welke levensstijl hebben ze? Het is goed om een beeld te hebben van de klanten die je beoogt. Gebruik elementen waarvan je weet dat je doelgroep dit op prijs stelt. Gebruik de taal die zij spreken. Content is koning.
  2. Gebruik consistente grafische afbeeldingen: De kleuren en afbeeldingen die je gebruikt, moeten je boodschap versterken en in lijn blijven blijven met je merk. Het is een goede gewoonte om dezelfde kleuren te gebruiken die je voor je logo en ander marketingmateriaal gebruikt.
  3. Gebruik een pakkende kop: Omdat het vrijwel het eerste is wat de ontvanger van jouw flyer leest, moet de kop informatief en pakkend zijn. De kop moet direct kunnen vertellen waar jouw folder over gaat.
  4. Laat je flyer proeflezen: Spelling en grammaticafouten zijn een doorn in het oog. Deze fouten zullen de lezer afleiden van de werkelijke informatie in je flyer. Test de inhoud twee keer of vaker.

Flyers maken en verspreiden?

Dat doen we graag voor je. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com