26 oktober 2021

Doe eens een product sample in de bus

Een direct mail met een product sample kan de response op je direct mail aanzienlijk verhogen. Denk aan het machinaal insluiten van plastic cards, maar ook aan pennen, potloden, sachets en sleutels tot geurmonsters en USB-sticks op creditcard formaat. Wat kan het gratis uitdelen van producten voor jouw merk doen?

Een samplingactie via direct mail is vaak onderdeel van een grotere marketing PR campagne. Logisch, het heeft diverse voordelen: product sampling maakt je zichtbaar, product sampling vergroot je kans op publiciteit en product sampling zorgt voor ambassadeurs.

Wat maakt een samplingactie een succes?

  1. Goed product.Het begint natuurlijk met een goed product. Denk dus goed na welk product je wil samplen via direct mail en bedenk ook of je daarmee het gewenste effect kunt bereiken.
  2. Goede brief. Zomaar een product opsturen zonder toelichting kan voor verwarring of vragen zorgen. Maak een goede brief waarin de meerwaarde van het product voor de ontvanger klip en klaar omschreven staat.
  3. Aantrekkelijk pakketje.De brief is belangrijk, maar ook de aankleding! Zorg dat het pakketje opvalt op de deurmat en dat het uitpakken ervan een ware belevenis is.
  4. Goede timing. Een goede timing is belangrijk. Een nieuwe zonnebrandcrème ga je niet midden in de winter samplen. Past je product bij een bepaalde feestdag? Zorg dan dat het ruim voor die feestdag in de brievenbus ligt. Zo maak je de meeste kans op extra verkopen!

Ook een product samplen in je direct mail?

Aan welke merk-ondersteunende insluiter je ook denkt, wij verzorgen het graag voor je. Weten hoe we dat voor jou kunnen doen? Neem dan contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com