18 oktober 2018

Direct mails met coupons en cadeautjes wérken

Coupons en kadootjes bepalen het succes van jouw direct mail. PostNL heeft samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Metrixlab onderzocht welke mailkenmerken zorgen voor een hoog reclamebereik van direct mail. Wat blijkt: niet het beeld- en kleurgebruik dragen het meest bij aan het bekijken of lezen van een mailing, maar vooral het type voordeel dat je biedt en de samenstelling van je direct mailzijn van belang.

Doordat direct mail een selectief medium is via de brievenbus, is het reclamebereik van direct mail vergeleken met andere media hoog. Gemiddeld wordt direct mail door 61 procent van de doelgroep bekeken of gelezen. De onderzoekers zien tussen de diverse direct mail campagnes wel grote verschillen. Zo heeft de best scorende direct mail een reclamebereik van maar liefst 95 procent. De juiste creatie lijkt hierbij een grote rol te spelen.

Op zoek naar voordelen

Van alle mailkenmerken die meegenomen zijn in de analyse, blijkt de inhoud van de mailing het meest bij te dragen aan een hoog reclamebereik. Het beste werkt om in de direct mail een voordeeltje te bieden in de vorm van een (kortings)coupon. Door coupons toe te voegen, maak je het voordeel heel tastbaar en trekt je direct mail direct meer de aandacht. Een tweede voordeeltje dat sterk bijdraagt aan het reclamebereik van de direct mail, is een cadeautjeals beloning voor gewenst gedrag. Het is belangrijk om in je direct mail veel aandacht te besteden aan dit cadeautje.

Samenstelling

Naast coupons en cadeautjes blijkt ook de samenstelling van de direct mail van invloed te zijn op het bekijken of lezen van de mailing. De volgende mailonderdelen dragen significant bij aan een hoog reclamebereik: een catalogus, sample, retourenvelop en/of gadget. Natuurlijk is een catalogus, sample en retourenvelop lang niet voor iedere mailing logisch om toe te voegen. Kun je dat wel, dan heb je een duidelijk voordeel wat betreft het trekken van aandacht. Daarnaast is het niet verwonderlijk dat ook een gadget het bekijken of lezen van de direct mail positief beïnvloedt. Een ‘cadeautje’ in de mailing zelf trekt immers de aandacht.

Kleur en plaatjes

Als laatste draagt het toevoegen van kleur en plaatjes bij aan het bekijken en lezen van de direct mail. Kenmerken van de envelop die nadrukkelijk bijdragen, zijn ‘een voelbare gadget’ en het toevoegen van illustraties op de envelop. De aloude ‘bobbel in de envelop’ werkt dus nog steeds goed.

Direct mail verspreiden?

Wil je meer informatie over de verspreiding van direct mail? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com