22 mei 2017

Direct mail in de zomer

Wie denkt dat de zomermaanden een slappe periode zijn, heeft het mis! Want zelfs op het hoogtepunt van het vakantieseizoen is een groot deel van onze landgenoten (84% ) gewoon thuis. Wel wordt er in de zomermaanden een kwart minder geadverteerd. Een mooie gelegenheid dus om je kans te grijpen. Want jouw boodschap valt daardoor extra goed op!

Onderzoek toont aan dat direct mail van juni tot en met augustus significant beter worden gelezen dan in de rest van het jaar. (Bron: Mail monitor, Metrixlab, 2008 – onderzoek zomerdip, Stroom 2008). Niet achterover leunen dus deze zomer, maar vol inzetten op Direct Mail in de zomer.

Tips voor Direct Mail
Een goede Direct Mail campagne vergt natuurlijk wel enige voorbereiding. Zomaar wat adressen aanschrijven en wachten op een reactie, werkt niet. Daarom hier enkele tips:

1: Zorg voor de juiste contactgegevens
2: Stem je boodschap af op je doelgroep
3: Kies een juist moment (de zomer!)
4: Zorg voor een opvallend uiterlijk
5: Benadruk de Call-To-Action/spoor mensen aan actie te ondernemen
6: Bereid de respons voor (kun je de bezoekjes/telefoontjes aan?)
7: Meten is weten! Zorg dat je de respons kunt meten.

Meer weten over Direct Mail?
Wil je deze zomer een succesvolle Direct Mail in de zomer campagne opzetten? Wij adviseren je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com