16 december 2022

Direct mail wordt effectiever

Direct mail is een vorm van direct marketing. Het wordt gebruikt om persoonlijk contact op te bouwen met prospects, bestaande klanten en andere contacten. Post (en e-mail) zijn de meest gebruikte vormen van direct mail. Brits onderzoek wijst uit dat de effectiviteit van direct mail toeneemt. Dit heeft te maken met de stijgende kosten voor levensonderhoud. Mensen besteden daardoor meer aandacht aan de post, die ze ontvangen. Bovendien ondernemen ze ook vaker actie naar aanleiding van de direct mail.

In het derde kwartaal van dit jaar werd in Britse huishoudens de post en daarmee dus ook de direct mail in de brievenbus vaker gelezen (74% van de post) dan in dezelfde periode in 2021. Verder toont het onderzoek aan dat de post vaker wordt bewaard en zichtbaar wordt opgehangen in his. Denk bijvoorbeeld maar aan het ophangen op de koelkast of prikbord om de post niet te vergeten.

Veel meer interactie

Volgens brancheorganisatie Joint Industry Committee for Mail (JICMAIL) neemt ook de effectiviteit van direct mail toe. Zakelijke post kan gemiddeld op 4,8 interacties rekenen. Voor direct mail is dat 4,4 keer en voor ongeadresseerde reclamefolders 3,1 interacties. Van alle direct mail zorgt 15% voor actieve discussie rondom merkkeuzes – het hoogste percentage in twee jaar. Bovendien neemt de belangstelling voor merken toe: ontvangers van direct mail gaan in reactie op direct mail vaker op zoek naar informatie op websites of in winkels. Ook maken ze vaker gebruik van vouchers (3%) of doen ze een aankoop (5%).

Direct mail versturen

Wij kunnen de direct mail voor je ontwerpen en versturen. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com