6 september 2022

Direct mail werkt voor fondsenwerving

Met direct mail zijn goede resultaten te behalen als je doel fondsenwerving is voor een goed doel. Werving met behulp van direct mail is een veelgebruikte manier voor goede doelen om donateurs en vrijwilligers te benaderen. Het is een ideale manier om nieuwe donateurs of vrijwilligers te werven of om een beroep te doen op bestaande donateurs of vrijwilligers. Met een goede database kun je bovendien heel gericht aan de slag gaan.

Het onderzoek Wervingslandschap in kaart (2020) van Goede Doelen Nederland toont aan dat, ná e-mail, een geadresseerde en gepersonaliseerde direct mail het meest gebruikte wervingskanaal is. Dit soort direct mail wordt met name ingezet om een beroep te doen op extra giften, als bedankje voor giften/donaties en om te vertellen hoe een gift is besteed. De meerderheid van goede doelen werft 0-20% van nieuwe donateurs met geadresseerde en gepersonaliseerde direct mail.

Succesvolle direct mail

Dat direct mail goed werkt voor fondsenwerving heeft met een aantal factoren te maken:

 1. Veel impact
  Direct mail heeft meer impact dan een digitale nieuwsbrief. Een gepersonaliseerde brief op je deurmat is interessanter om te openen dan de zoveelste nieuwsbrief in je inbox.
 2. Onderscheidend
  Met een papieren direct mailing maak je hoe dan ook indruk. Mooie foto’s, een aansprekende kop, prettig leesbgaar lettertype: dit verhoogt de conversiegraad van je direct mail gegarandeerd.
 3. Segmenteer
  Gebruik de informatie over je achterban om efficiënt te communiceren. Denk in segmentatie. Zorg dat je weet wie liever e-mail ontvangt en wie liever een direct mail in de brievenbus krijgt.
 4. Experimenteer
  Het is niet altijd vooraf te voorspellen welke methode het beste werkt. Leer van iedere actie.

Meer weten over direct mail voor findsenwerving?

Interesse in het verspreiden van direct mail? We helpen je graag op weg! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com