Direct mail wérkt, ook in 2019

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

7 januari 2019

Direct mail wérkt, ook in 2019

Direct mail werkt ook in 2019. Want niet iedereen is altijd en overal online. Als we kijken naar verschillende onderzoeken en experimenten, werkt een direct mail nog heel erg goed.

Veel mensen zeggen dat zij direct mail en andere poststukken regelmatig bekijken. Het merendeel zegt zelfs dat bruikbare informatie vaker in de direct mail terug te vinden is dan in de e-mail die zij ontvangen. Dit betekent dat direct mail niet zomaar opzij gelegd wordt. Het gaat er dus om dat de informatie toegevoegde waarde heeft en de direct mail op passende momenten ontvangen wordt.

We lezen tijdschriften en krant

Natuurlijk, we kijken inmiddels meer dan 200 keer per dag op ons mobiel. Maar vergeet niet dat veel mensen nog regelmatig een tijdschrift of een krant lezen. De gedrukte versie biedt een vorm van rust. Daarnaast wordt de inhoud over het algemeen als meer inhoudelijk ervaren dan online.

Direct mail is relevant

Veel mensen beschouwen direct mail als relevant en betrouwbaar. Dat laat zich ook zien in respons en conversie getallen. Of het daadwerkelijk ook een beter kanaal is in de cross media strategie hangt samen met de kosten. Wanneer we de kosten van een direct mail vergelijken met een e-mail dan zal de ROI van een e-mail op korte termijn eerder bereikt kunnen worden. Neem in de overweging van de ROI ook de kwaliteit van de respons mee.

Direct mail is meer betrouwbaar

De informatie in een direct mail wordt over het algemeen als meer betrouwbaar ervaren. Zeker nu het aantal poststukken afneemt is de attentiewaarde groter. Bovendien, vindt bijna iedereen het leuk om direct mail te ontvangen. Er wordt vaak goed gereageerd op uitingen als:

  • koop er één en krijg er één cadeau
  • verjaardagsaanbieding
  • gratis transport

Er is nagenoeg geen verschil in reacties bij mannen en vrouwen.

Direct mail versturen?

We hebben volop ervaring in het succesvol versturen van direct mail. Weten hoe? We vertellen je er graag alles over! Neem vandaag nog contact met ons op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.