19 april 2017

Direct mail werkt voor goede doelen

De papieren brief lijkt zijn glans te hebben verloren. Toch is de direct mail verre van afgeschreven. Met direct mail zijn prachtige resultaten te behalen. Zéker in combinatie met online marketing. Veel goede doelen maken gebruik van direct mail. En terecht. Het is een ideale manier om nieuwe donateurs te werven of bestaande donateurs te bereiken. Moet een goede database kun je dat heel gericht doen.

Waarom direct mail werkt voor goede doelen

1. Meer impact
Direct mail heeft meer impact dan een digitale nieuwsbrief. Ga jezelf maar na. Hoeveel digitale nieuwsbrieven ontvang en hoeveel belanden er direct in je digitale prullenbak? Een gepersonaliseerde brief die thuis in je brievenbus valt, open je vast en zeker wel!

2. Onderscheidend
Met een papieren direct mailing kun je indruk maken. Kies voor en opvallende envelop of sluit een mooi relatiemagazine bij. Dit verhoogt de conversie van je mailing gegarandeerd.

3. Segmenteer en experimenteer
Gebruik de informatie over je achterban om efficiënt te communiceren. Denk in segmentatie. Zorg dat je weet wie liever e-mail ontvangt en wie liever een direct mail in de brievenbus krijgt. Leg ook vast wie waarop reageert. Deze informatie kun je een volgende keer benutten. Zo worden je direct mail acties steeds sterker en effectiever.

4. Experimenteer
Wissel wel af en experimenteer! Het is niet altijd vooraf te voorspellen welke methode het beste werkt. Leer van iedere actie.

Meer weten over direct mail?

Interesse in het verspreiden van direct mail? We helpen je graag op weg! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com