21 juni 2019

Direct mail: wanneer verzenden?

Direct mail  wordt veelal in de vorm van een brief, folder of briefkaart verstuurd. Het is een uitnodiging of aanmoediging om van een aanbod gebruik te maken. Het voordeel van direct mail is dat het poststuk zich richt tot een vooraf geselecteerd publiek. Daardoor is direct mail een zeer directe manier van marketing en bijzonder effectief.

Direct mail is nog steeds een populaire acquisitiemethode. Maar, wanneer verstuur je je direct mail om het meest optimale resultaat te boeken?

Verzenden en ontvangen

Uit onderzoek is gebleken dat de direct mail op de volgende dagen het beste werkt:

Zondag en maandag
Op beide dagen wordt geen post bezorgd.

Dinsdag, woensdag en donderdag
Bezorgen tussen dinsdag en donderdag wordt als het beste beschouwen. Dit komt omdat de meeste ontvangers overdag werken en vaak ’s avonds naar huis gaan. Aantrekkelijk verpakte direct mail zal dan goed ontvangen worden. Deze dagen zijn ook nog ver weg van het weekend zodat de ontvanger nog in de werk modus zit en niet al in de weekend modus.

Vrijdag en zaterdag
Het is beter om vrijdag en zaterdag te ontwijken aangezien de huishoudens in de weekend modus zijn. Veel mensen zijn niet thuis en gooien hun post vaak direct in de prullenbak.

Plan de verzending van je direct mail

Veel bedrijven die direct mail verzenden, doen dit zodra de direct mail campagne gereed is. Ze kijken wanneer het verzenden voor hen het beste uitkomt, en niet naar het beste moment voor de ontvanger om de direct mail te lezen. Dit kan de impact van de direct mail campagne zeer verlagen. Daarom is het belangrijk om vooraf slim na te denken over zowel de verzend- als de ontvangstdatum.

Meer weten over direct mail?

Verspreiden.com is sterk in het verspreiden van direct mail. We adviseren je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com