Direct mail volgens AIDA

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

28 juli 2016

Direct mail volgens AIDA

Direct mail is een uitstekend middel om snel en gecontroleerd een grote groep ontvangers met dezelfde boodschap te benaderen. Het doel van de mailing of Direct mail is in de meeste gevallen het verkrijgen van response. Dat kan een bijvoorbeeld een bestelling zijn of een afspraak. Vaak is de Direct Mail een persoonlijke brief, een gepersonaliseerde folder of een kaart. Om op te vallen met Direct mail is de aloude formule AIDA nog steeds een goed houvast.

AIDA staat voor Attention, Interest, Desire en Action. Vertaald naar je Direct mail betekent dit dat je moet opvallen, de nieuwsgierigheid moet weten te prikkelen, de gevoelige snaar moet zien te raken van ’dat wil ik hebben’ en tenslotte moet je Direct mail tot actie aanzetten.

Vraag aandacht voor je Direct mail

Succesvolle Direct mais voldoen meer dan gemiddeld aan de vier onderdelen van AIDA. We nemen één element eruit, de A van Attention of Aandacht. Opvallen in de deurmat is het allereerste begin van een hoge respons. Als je de ontvanger weet te verleiden om de envelop te openen, krijg je de kans je verhaal te vertellen. Dat geldt zeker voor consumenten en kleine bedrijven. Daar begint het opvallen bij de envelop. Maar opvallende enveloppen zijn duur. De kunst is dus om op te vallen te met de enveloppen die je op voorraad hebt. We doen een paar suggesties.

Pakkende voorbeelden Direct Mail

– Zet een verleidelijke kopregel vlak onder het venster van de envelop. Zo wordt deze boodschap visueel gekoppeld aan de geadresseerde. ‘Nu 10% korting op alle kantoorartikelen’ is een kopregel die het aantrekkelijk maakt de envelop te openen.
– een plaatje dat het voordeel visualiseert. In het geval van het kantoorartikelen: een bureau vol kantoorartikelen en een lachende medewerker en natuurlijk daarbij de tekst ‘Nu tijdelijk 10% korting’
– bedruk de voorkant van de envelop met een ondergrond. Hoe donkerder de ondergrond, hoe groter de envelop lijkt. En hoe lichter de ondergrond, hoe kleiner de ondergrond overkomt. In het geval van de kantoorartikelen zorgt een donkere ondergrond voor een spanning met de korting. Niet mooi, wel heel effectief want een Direct mail wijsheid luidt: alles wat visueel wringt, levert meer respons op!

Meer weten over Direct mail?

Meer weten over Direct mail? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Direct Mail

Drukwerk geadresseerd versturen als Direct Mail

Direct Mail samenstellen