5 juli 2017

Direct Mail versturen? Lees onze tips.

Als je Direct Mail gaat versturen wil je natuurlijk wel succesvol zijn. Het kost immers tijd en geld. Met onze ervaring weten we wat wel en niet werkt bij Direct Mail. Graag zetten we onze Direct Mail tips op een rijtje.

 

 1. Jouw direct mail database

Natuurlijk is je Direct Mail database helemaal op orde.

 1. Een goede direct mail strategie en systeem

Meten is weten. Werk bijvoorbeeld met een flowdiagram, zodat je precies weet in welke fase jouw Direct Mail zich bevindt. Als je vervolgens via slimme technieken ook de respons (positief en negatief) bijhoudt, kun je een meertraps mailing sturen. Zo optimaliseer je de Direct Mail campagne en weet je ook of de campagne je meer oplevert dan het kost.

 1. Vorm & inhoud

De lay-out van de direct mail moet uniek (creatief en uitdagend) en onderscheidend (nieuw, anders) zijn. Kies voor een grote, aansprekende foto en laat je niet verleiden tot veel tekst. Wees ook origineel met vorm. Een gewone brief valt minder op dan een afwijkend formaat als een koker of een doosje. Juist met verpakking kun je leuke dingen doen. En vergeet het aanbod / cadeautje niet, dat verhoogt de respons aanzienlijk.

 1. Schreef of geen schreefletter

Er is veel discussie over het te gebruiken lettertype. Moderne letters zijn schreefloos. Maar schreefletters lezen makkelijker. Dus, als je lange teksten gebruikt in jouw direct mail, kies dan een schreefletter.

 1. Gebruik in de Direct mail de taal van de ontvanger

De grootste fout in direct mail land is het spreken vanuit de ‘wij’ situatie. Dus het schrijven vanuit de perceptie van de verzender. En dat is nu net waar de ontvanger niet op zit te wachten. Die wil voordelen voor hem zien, toepasbaar voor zijn situatie.

 1. Power to the people

Contentdiversificatie is het sleutelwoord tot meer aandacht. Niemand zit te wachten op een brief met een aanbod waar hij of zij niets aan heeft. Deel je klanten en prospects in op interessegebieden. Zo kun je je boodschap precies richten op de ontvanger. Niet alleen qua inhoudelijke boodschap, maar hetzelfde product kan vaak met net andere argumenten wel ‘vallen’ bij de ontvanger.

 1. Multichannel communicatie

Een zwaluw in de lucht maakt nog geen zomer. Dat geldt zeker ook voor een direct mail. Gebruik niet een alleen een brief of flyer. Maar optimaliseer alle communicatie. Maak gebruik van meerdere mogelijkheden. Refereer in je Direct Mail bijvoorbeeld aan een landingspagina.

 1. Integreer sales & marketing

Betrek sales in het actieproces van de direct mail; ze zullen de campagne omarmen en uitdragen. Dit komt de respons van de en uiteindelijke conversie ten goede.

 1. Voor dubbeltje op eerste rij

Bekijk vooraf goed wat je wilt bereiken en hoe. Alleen als uitgangspunt het budget gebruiken kan een heel dure direct mail opleveren. Dat noemen we ‘penny wish pound foolish’.

 1. Gebruik een teasermail

Alles draait om aandacht. Onderzoeken wijzen uit dat als je een vooraankondiging gebruikt voor je direct mail, een zogenaamde teasermail, het leesbereik aanzienlijk verhoogt, met wel meer dan 100% soms. Een goede teasermail prikkelt, creëert verwachtingen, genereert interesse. Ook kun je in een teasermail een soort be-the-first-offer doen; als je dan al reageert, staat er iets extra klaar.

 1. Geen respons is ook respons

Vaak denk je alleen maar aan de respons. Maar realiseer je dat bij een respons van zeg 3% er nog 97% over is waarmee gecommuniceerd kan worden. Want, hebben zij de Direct Mail wel gezien? Of kwam het even niet uit en is het aan de aandacht ontschoten. Stuur dus altijd op basis van je database een herinnering. Het werkt en verdubbelt vaak de oorspronkelijke respons gewoon. Zonder veel kosten.

Meer weten over Direct Mail?

Direct Mailing is een vak. We weten er alles van en vertellen er je graag over. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com