Direct mail versterkt het effect van campagnes

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

12 november 2019

Direct mail versterkt het effect van campagnes

Direct mail en folders maken tegenwoordig minder vaak deel uit van de mediamix. Onderzoek wijst uit dat dit niet terecht is. PostNL publiceert hierover en concludeert dat uitingen op papier ervoor zorgen dat de boodschap goed blijft hangen.

 

Voor PostNL en dochteronderneming Spotta deed Unravel Research onderzoek. Het onderzoeksbureau deed met neuromarketing onderzoek (zoals eyetracking  en het bekijken van de hersenactiviteit met EEG-metingen) naar het effect op ons brein van verschillende mediakanalen zoals televisie, online, buitenreclame (out of home -OOH) en brievenbusreclame. De onderzoeksresultaten leiden tot een aantal aanbevelingen:

  • Direct mail is een goede start voor je commerciële campagne

Een commerciële direct mail aan het begin van de campagne zorgt voor 22,2% meer koopintentie dan aan het eind. Commerciële folders, brieven en kaarten bij aanvang zorgen ervoor dat de uitingen later op andere kanalen meer opvallen en aandacht trekken.

  • Eindig je informatieve campagne met een direct mail

Informatieve folders, brieven en kaarten hebben de meeste impact als consumenten al eerder via e-mail kennisnamen van de boodschap. Een informatieve direct mail roept aan het eind van de campagne maar liefst 40,1% meer intentie tot actie op dan aan het begin. Dit is waarschijnlijk te verklaren doordat je met direct mail echt de aandacht van de ontvanger trekt. Wanneer je zeker wilt weten dat de boodschap onthouden wordt, kun je je informatieve campagne het best eindigen met direct mail. Een direct mail valt op, blijft hangen en voelt persoonlijk.

Meer direct mail


Meer weten over direct mail? Onze kennis en ervaring zetten we graag voor jou in. Neem daarom contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Bron: https://www.postnl.nl/zakelijke-oplossingen/kracht-van-aandacht/themas-onder-de-loep/?searchResult=position1