17 juli 2017

Direct Mail? Onze tips voor meer respons

Direct mail is een populaire manier om nieuwe klanten te werven. Met direct mail verzend je een standaard brief, folder of brochure naar een adressenbestand. Hoewel de respons gemiddeld tussen de 0,5 en 5 procent ligt, verdienen de meeste bedrijven toch op direct mail. Het geheim: lage kosten in combinatie met een groot bereik zorgen dat je al snel winst maakt op deze acquisitiemethode. We geven je graag enkele tips waarmee je een hogere respons krijgt op je direct mail en dus nog meer winst maakt met direct mail.

Beperk de kosten
Hoe hoger de kosten, hoe hoger de respons moet zijn om de kosten eruit te halen. Klinkt logisch, maar hoe zorg je voor lage onkosten? Bijvoorbeeld door iedere brief onder de 20 gram te houden. Hou daar rekening mee als je een brief schrijft of folder maakt.

Gebruik echte postzegels
Meer mensen zullen een envelop openen waar een echte postzegel op zit in plaats van een stempel. Het is dan immers niet direct duidelijk dat het om een marketingactie gaat.

Investeer in een verzendlijst
Je kunt lukraak wat adressen halen uit een telefoonboek halen of een adressenlijst opkopen van gespecialiseerde bedrijven. Waar je ook voor kiest, zorg dat de ontvangers behoren tot jouw doelgroep.

Controleer de adressering
Vanzelfsprekend moet de verzendlijst kloppen. Maar investeer ook tijd om te controleren of de adressering klopt. Wanneer je een direct mail stuurt waar op de envelop een verkeerde of foutieve naam staat, weet je vrijwel zeker dat deze ongeopend in de papierbak verdwijnt. Bij business to businessmailing loont het ook om te checken of de ontvanger nog wel bij het betreffende bedrijf werkt.

Maak de verpakking spannend
Een brief of folder kan nog zo pakkend zijn, als de ontvanger de envelop niet opent komt hij daar nooit achter. Zorg dus dat de envelop uitnodigt tot openen.

Maak de brief niet te commercieel
Hoewel een direct mail niets anders is dan een papieren verkooppraatje, is het belangrijk om goed in het oog te houden hoe de klant denkt.

Kom snel ter zake
Niet alleen op internet lezen mensen vluchtig, ook de post wordt in eerste instantie vooral gescand. Je hebt dus slechts een paar seconden om de aandacht van de lezer voor je te winnen. Zorg dus voor een pakkende kop, inleiding, afbeeldingen en opvallende tussenkopjes.

Brief afsluiten
Een verkoopgesprek beëindig je steevast met een aanbod dat menig klant niet kan weigeren. Bij een direct mail doe je precies hetzelfde.

Aanzetten tot actie
Uiteindelijk wil je dat de lezer ingaat op je aantrekkelijk aanbod. Om de kans daarop te vergroten, moet niet alleen de aanbieding aantrekkelijk zijn. Zorg ook dat het gebruik maken ervan zo makkelijk mogelijk gaat.

Direct Mail versturen?
Wil je meer informatie over het versturen van Direct Mail? Daar vertellen we je graag alles over. Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com