1 juni 2023

Direct mail of e-mail?

Het is logisch dat je je afvraagt wat effectiever is: direct mail of e-mail. Spoiler alert: de conversiegraad van direct mail is fors hoger vergeleken met e-mail. Dat is de kracht van reclame in de brievenbus! Fysieke post op de deurmat krijgt aandacht. Digitale post in je inbox klik je heel eenvoudig weg. Herkenbaar toch? 

Door kosten wordt e-mail marketing veel gebruikt als marketingtool. E natuurlijk kan dat in sommige gevallen ook best prima werken. De keerzijde is bekend. Doordat mensen overstelpt worden met e-mails is het niet zo’n effectief middel. We besteden gemiddeld minder aandacht aan e-mails en deleten steeds vaker ongelezen mails.

Waarom direct mail wél werkt

Met direct mail heb je helemaal niets met internet, inbox en spam te maken. Je kaart of brief valt gewoon op de deurmat of de brievenbus. Voilà, het eerste contact moment met de lezer is daar! Direct mail valt vervolgens op omdat:

  1. Direct mail is persoonlijk is: zowel de persoonlijke adressering als de gepersonaliseerde verpakking, inhoud of boodschap.
  2. De boodschap van direct mail blijft langer hangen: fysieke producten, een folder of gepersonaliseerde verzenddoos/envelop.
  3. Je kunt je met direct mail onderscheiden: een opvallende verpakking, een cadeautje, voucher of sample meesturen. Daarmee krijgt de ontvanger een positieve beleving.

Eenvoudige direct mail module

Het versturen van een e-mail lijkt eenvoudig, maar natuurlijk moet je je de e-mail nieuwsbrief software eigen maken. Hoe veel makkelijker is dan de direct mail module van Verspreiden.com! In deze module wordt je stap voor stap door het bestelproces geloodst. Bovendien weet je vooraf direct wat de kosten zijn. Ontdek het nu zelf in onze direct mail module. 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com