31 augustus 2021

Direct mail nog altijd effectief

Onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wijst uit dat de ‘traditionele papieren reclamebrief onverminderd effectief is’. Lisan Lesscher, die deze maand promoveerde, onderzocht de marketinguitdagingen in het digitale tijdperk en stelt in haar proefschrift dat “direct mailing nog steeds een effectief marketinginstrument is, ondanks de digitalisering. Dat geldt voor direct mailing als een op zichzelf staand instrument, maar ook in combinatie met een digitaal marketingcommunicatie-instrument”.

Met haar onderzoek toont Lisan aan dat direct mailings een beduidende invloed hebben op klantreacties in digitale kanalen. “Dat wijst op een zogenoemd cross channel-effect, het effect van offline op online. Daarnaast is het totale effect van direct mailings op verkopen positief.” Haar bevindingen tonen ook een positieve synergie tussen de direct mailings en display advertising. Ze levert daarmee het bewijs dat deze instrumenten elkaar versterken en dat hun gezamenlijke effect groter is dan hun individuele effecten opgeteld.

Direct mail verspreiden?

Bij Verspreiden.com zijn we hier dagelijks mee in de weer. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel dan eens met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com