26 juli 2017

Direct Mail met KISS-principe

Het KISS-principe is afkomstig uit de programmeurswereld: Keep it short and simple. Het is een wijsheid die je in je achterhoofd kunt houden bij het schrijven van jouw direct mail. Je direct mail heeft slechts enkele minuten om een indruk na te laten. Hou ze dus simpel en zorg dat wat echt moet opvallen eruit springt.

Het KISS-principe houdt in dat het verstandig is om dingen zo eenvoudig mogelijk te houden. Ook in de grafische branche en marketing en reclame wordt de term veel gebruikt. Dit om aan te geven dat een boodschap alleen overkomt als je niet te veel tegelijk vertelt en de vorm simpel houdt. Het is de moderne vorm van zinnen als ‘less is more’ en ‘schrijven is schrappen’.

Tips voor direct mail
Naast je direct mail teksten kort en simpel te houden (gebruik dus geen moeilijke vaktermen!), geven we graag nog enkele tips:

  • Gebruik alleen foto’s als deze ook een voordeel laten zien
  • Zorg dat alle vragen na het lezen van je direct mail zijn beantwoord
  • Gebruik actiekleuren, laat zaken eruit springen
  • Zorg voor prikkels zoals een tijdelijke actiedatum
  • Geef steeds 3 reactieopties op je direct mail: mailen, bellen of website

Meer weten over direct mail?
Wij hebben veel ervaring met het versturen van direct mail en verzorgen het ook graag voor jou. Meer weten? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com