Direct mail is helemaal in!

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

12 september 2020

Direct mail is helemaal in!

Direct mail of geadresseerde brievenbuspost is helemaal in. Steeds meer ondernemers weten de weg naar de brievenbus te vinden. Logisch, als je je realiseert dat een kaartje op de deurmat meer aandacht krijgt dan de zoveelste mail in je mailbox.

Een direct mail is een interessant middel om een bedrijf, dienst of product extra in de picture te zetten. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn de NAW-gegevens van je (potentiële) klanten. Natuurlijk geldt: hoe meer data, hoe beter. Je kunt de direct mail dan personaliseren. De vormgeving, het aanbod en de frequentie zijn ook bepalend voor het effect van de direct mail.

Succesvolle direct mail

De beste dagen om een direct mail te versturen, zijn de dinsdag en zaterdag. Ook is het goed om rekening te houden met het kijkgedrag en de belevingswereld van de doelgroep. Grote foto’s vallen meer op dan kleine beelden, net zoals warme kleuren meer emotie oproepen dan koude kleuren. Foto’s met kinderen worden eerder opgemerkt dan foto’s met volwassenen.

Kortingskaart

Een direct mail in de brievenbus heeft een veel hogere attentiewaarde en bewaarfunctie dan een e-mail. Ga jezelf maar na. Een direct mail pak je op van de deurmat, blijft langer liggen op de keukentafel en wordt vaak ook door het hele gezin bekeken. Het toevoegen van een kortingskaart voegt extra waarde toe. Zo’n kaart bewaar je namelijk nóg langer! Het reclamebereik van direct mail is daarmee veel hoger dan je met alleen e-mail kunt bereiken. Ook de piek in respons is meer verspreid dan bij een e-mail.

Betaalbaar

Terwijl menig ondernemer nog terugdeinst vanwege het veronderstelde kostenplaatje van direct mail, is de praktijk heel anders. Een kwalitatief hoogwaardige én gepersonaliseerde direct mail is tegenwoordig zeer betaalbaar. Ideaal is verder dat er voor een direct mail geen opt-in nodig is. Dit geldt zeker voor geadresseerde post zonder de naam, dus ‘aan de bewoners van’. De brievenbus staat altijd open, terwijl de consument zijn inbox wel kan afsluiten.

Direct mail versturen?

We helpen je met creatieve ideeën, een zorgeloze uitvoering en verspreiding volgens jouw adressenbestand. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.