8 september 2016

Direct mail is gericht op respons

Met Direct Mail kun je snel en gecontroleerd een grote groep (potentiële) klanten benaderen. Van Direct Mail is het doel altijd het krijgen van respons, bijvoorbeeld een aankoop of bestelling, een afspraak, een donatie of een informatie-aanvraag. Direct Mail is een ideaal middel om nieuwe klanten te benaderen, huidige klanten meer of andere producten of diensten te laten kopen, vertrokken klanten terug te winnen of aan loyaliteit te bouwen.

Een Direct Mail heeft meestal de vorm van een brief, folder of briefkaart. De ontvanger wordt hiermee uitgenodigd om van een bepaald aanbod gebruik te maken. Een testrit bijvoorbeeld in een nieuwe model auto, een proefles bij de sportschool of de ontvangst van een pen bij de aanvraag van informatie. Het voordeel van Direct Mail is dat je je kunt richten tot een vooraf geselecteerd publiek, je doelgroep.

Kies je doelgroep

Bekijk met welke van je doelgroepen je wilt communiceren. Iedere doelgroep heeft een eigen manier van benaderen. Richt je je op bedrijven of op consumenten? Dat is belangrijk om te weten. Logisch, een zakelijke klant reageert anders dan een particulier. Als je eenmaal weet, wie je wil bereiken, verplaats je dan zo goed mogelijk in deze doelgroep. Analyseer hun behoeften en zorg ervoor dat het aanbod dat je in je Direct Mail doet relevant is voor deze groep ontvangers.

Onderscheidend vermogen

Benadruk in je Direct Mail het onderscheidend vermogen van je product of dienst. Beperk je in de direct Mail tot één boodschap. Teveel boodschappen maken je Direct Mail onduidelijk en daarmee minder effectief. Natuurlijk geldt ook hier de kracht van herhaling. Geeft de eerste Direct Mail te weinig respons, stuur dan vrij snel daarna een tweede. Meet vervolgens ook de respons. Zo krijg je inzicht in welke combinatie van vormgeving, inhoud, beeld en tekst voor jouw bedrijf het beste werkt.

Meer weten over Direct Mail

Wil je meer informatie over Direct Mail? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com