Direct mail is effectief

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

25 mei 2016

Direct mail is effectief

Met Direct Mail kun je persoonlijk contact opbouwen met prospects, bestaande klanten en andere contacten. De meest gebruikte vormen van Direct Mail zijn post en e-mail.

Kies je voor direct mail dan benader je een grote groep ontvangers direct met een gepersonaliseerde boodschap. Het belangrijkste doel van direct mail is dat de ontvanger overgaat tot actie (een bestelling plaatsen of informatie aanvragen). Andere redenen voor direct mail zijn onder andere branding en informatieverstrekking.

Product of dienst onder de aandacht

Direct mail is een effectief middel om jouw bestaande klanten en prospects te benaderen. Maar het is natuurlijk ook een goed middel om je product of dienst weer onder de aandacht te brengen bij klanten die je bent kwijtgeraakt.

Direct mail consumenten

Kies je voor direct mail aan consumenten, dan is je doel hoogstwaarschijnlijk een directe aankoop door de ontvanger van jouw direct mail. Dit terwijl een direct mail gericht op bedrijven veel vaker leidt tot een opvolgactie zoals bijvoorbeeld het versturen van een folder of het maken van een afspraak.

Hoe scoren met direct mail

  • Het moet voor de ontvanger natuurlijk wel de moeite waard zijn om te reageren. Denk aan een aanbieding die de ontvanger echt niet kan laten lopen.
  • De meeste ontvangers van direct mail zijn gevoelig voor de woorden  ‘uniek aanbod’, exclusief’, en ‘gratis’. Logisch dus dat je die woorden gebruikt. Overigens, pas op, wel met mate!
  • Mensen vinden het prettig dat ze persoonlijk aangesproken worden. Dat versterk je als de afzender ook persoonlijk is. Onderteken de direct mail daarom indien mogelijk met je eigen naam en functie. Zet er desnoods een telefoonnummer of jouw persoonlijke e-mailadres bij. De ontvanger hoeft niet te weten dat dit mailadres door iemand anders wordt beheerd.


Meer weten over direct mail?

Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Direct Mail

Drukwerk geadresseerd versturen als Direct Mail

Direct Mail samenstellen
× Waarmee kan ik je helpen?