Direct mail is effectief bij jongeren

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

11 augustus 2020

Direct mail is effectief bij jongeren

Onderzoek bewijst het: direct mail werkt ook bij jongere generaties. Het is dus niet alleen effectief voor 50-plussers of babyboomers. Eén van de conclusies in het onderzoek is dat jongeren direct mail even goed waarderen als ouderen. Sterker nog, zij ondernemen zelfs het vaakst actie na het lezen van een direct mail.

Een belangrijk voorwaarde om jongeren via direct mail te bereiken, is dat het gaat om een creatieve en relevante boodschap. Deze moet direct to the point komen, zo staat in het onderzoek van PostNL te lezen. Omdat deze doelgroep over het algemeen minder direct mail ontvangt, liggen hier veel kansen om met name deze doelgroep te bereiken. Uit het onderzoek blijkt dat 37% van de jongeren direct mail als onderscheidend typeert. Dat percentage toont een opvallend verschil met het aantal 50-plussers dat direct mail onderscheidend vindt. Dat is slechts 27%.

Aanvulling op mediamix

Op basis van het onderzoek kun je concluderen dat direct mail een volwaardige toevoeging in de mediamix is. Het is duidelijk dat je je pijlen niet alleen op online media moet richten om jongeren te bereiken. Door af en toe te kiezen voor een direct mail, kun je rekenen op echte aandacht van je doelgroep.

Direct mail versturen?

Wij denken graag mee over het versturen van een direct mail. Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron