29 maart 2017

Direct Mail is effectief

Recent onderzoek van Canada Post bevestigt dat direct mail respect toont aan je klanten, opvalt, overtuigend is en een goede indruk maakt. Bovendien heeft direct mail een langdurig effect. De ontvanger bewaart de direct mail, stelt het tentoon op een bureau of een kast, en deelt de boodschap met anderen.

In iedere branche is een persoonlijke benadering van klanten en prospects van groot belang. Direct mail is een uitstekende manier om een grote groep ontvangers snel en gecontroleerd te benaderen met dezelfde boodschap. Het doel van de direct mail is meestal het verkrijgen van response. Bijvoorbeeld een bestelling of een afspraak. Direct mail per post wordt gewaardeerd. Het Canadese onderzoek laat zien dat de boodschap op een verstuurde direct mail, beter blijft hangen bij de ontvanger. Zo zei 80% van de respondenten dat ze de direct mail kunnen herinneren die hen is toegestuurd de afgelopen 4 weken. Ruim een derde vindt zelfs dat direct mail de meest effectieve manier is om een product of service te onthouden.

Opvallen

Het uiterlijk van de direct mail is belangrijk. Vrijwel iedereen opent een brief als deze opvalt en interesse wekt. De ontvanger van de direct mail is waarschijnlijker om gevoelens van blijdschap, spanning en enthousiasme te ervaren bij fysieke mail. Dit zorgt er niet alleen voor dat klanten zich gewaardeerd voelen. Het draagt ook bij aan de beleving. Respondenten uit het Canadese onderzoek gaven aan dat ze twee keer zoveel genieten van het ontvangen van een fysieke mailing dan van een digitale manier van communiceren en adverteren.

Direct mail versturen?

Wil je direct mail versturen? We helpen je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com