8 augustus 2023

Direct mail houdt je klanten betrokken

Herken je dit: de beste marketing voelt niet als marketing. En anders dan advertenties, folders en flyers, lijkt direct mail nog het meest op échte post. Onderzoek van Metrixlab (in samenwerking met PostNL) wijst uit dat 57% van de Nederlanders positief is over direct mail. Bovendien is de gemiddelde aandachttijd voor een direct mail ruim 2 minuten. Dat is behoorlijk wat meer dan de tijd die je besteedt aan het luisteren of kijken naar een tv of radio commercial. Met de juiste direct mail spreek je je klanten persoonlijk aan. En houd je ze betrokken bij je bedrijf.

Nog steeds een fysiek poststuk zeer effectief. Denk aan het versturen van een kaart of brief om de klant tot een aankoop aan te zetten of jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Met name doordat er steeds minder post op de deurmat valt, valt jouw direct mail extra op. Kortom: je boodschap wordt gelezen!

Brief of ansichtkaart
Een brief of ansichtkaart versturen naar je klanten is een originele en effectieve manier van direct mail. Deze methode is doeltreffend omdat het voor de ontvanger niet voelt als een marketingactie. Daardoor is de attentiewaarde erg hoog. Gebruik je een envelop? Dan prikkel je de nieuwsgierigheid nog meer! Grote kans dus dat deze wordt gezien, geopend en gelezen. Voor veel ondernemers is direct mail een prima instrument om incidenteel te zetten bij speciale gebeurtenissen of gelegenheden, zoals een evenement of een opening.

Direct mail versturen?
Dat regel je eenvoudig in onze webshop. Daar ontdek je ook hoe je eventueel interessante adressenbestanden van bedrijven of particulieren kunt kopen.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com