19 december 2016

Direct Mail: hoe effectief is jouw mailing?

Een zakelijke Direct Mail wordt door meer dan de helft van de ontvangers (58%) bekeken of gelezen. Wie een Direct Mail verstuurd naar consumenten scoort nog beter. Maar liefst 67% van deze ontvangers van jouw mail bekijken of lezen deze. De respons op direct mail is hiermee een stuk hoger op andere advertentiemedia.

Veel bedrijven versturen Direct Mail. De grootste fout is echter dat ze de resultaten van hun Direct Mail niet meten. Het spreekt voor zich dat Direct Mail alleen werkt als je er serieus en weloverwogen mee aan de slag gaat. Dat betekent dat je het instrument structureel inzet en consequent experimenteert. Je gooit weg wat niet werkt en houdt wat wel werkt. Testen is om die reden heel belangrijk. Meet van iedere Direct Mail de respons. Aan de hand van de resultaten kun je vervolgens gaan bijsturen.

Direct Mail respons meten

Natuurlijk kun je de effectiviteit van je Direct Mail meten. Je weet immers heel goed hoeveel Direct Mail enveloppen of Direct Mail brieven en/of flyers, bonnen of antwoordkaarten je hebt verstuurd. Het is vervolgens zaak om goed bij te houden wat de respons is op je Direct Mail. Dit kun je verwerken in een rapportage.

Direct Mail opvolging goed regelen

Het is belangrijk om voordat je je Direct Mail verstuurt, goed na te denken over de responsopvang. Je zult immers aan de verwachtingen die je in Direct Mail hebt geschept, moeten voldoen. Als de klant bijvoorbeeld reageert door het insturen van een antwoordkaart, zorg er dan voor dat de verwerkingstermijn zo kort mogelijk is. En natuurlijk dat de klant ontvangt wat is afgesproken. Vraag je ook altijd af of je organisatie voldoende is ingericht op het ontvangen en het verwerken van de respons van een direct mailing. Als dat niet het geval is, kun je ervoor kiezen om de mailing in meerdere zendingen te versturen, of om de responsafhandeling uit te besteden.

Meer weten over Direct Mail?

Wil je meer weten over Direct Mail? Wij helpen je graag op weg. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

*Cijfers afkomstig van marktonderzoeksbureau Bureau Veldkamp

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com