10 september 2021

Direct Mail heeft voordelen

Direct Mail is een vorm van direct marketing en wordt gebruikt om persoonlijk contact op te bouwen met potentiële en/of bestaande klanten en andere contacten. Misschien denk je bij direct mail automatisch aan e-mail-nieuwsbrieven. Dat is een gemiste kans, want direct mail via de post is soms een stuk doeltreffender.

Direct Mail heeft verschillende voordelen. We sommen er graag 5 voor je op.

1. Goed alternatief voor een volle e-mail inbox.

We krijgen allemaal te veel e-mails binnen. Direct mail via de post is een doeltreffend alternatief. Ga jezelf maar na: je bent altijd benieuwd naar post in je brievenbus en kijkt daar aandachtig naar.

2. Goed te personaliseren

Direct Mail is te personaliseren, door bijvoorbeeld iemand persoonlijk aan te spreken, een handgeschreven lettertype te kiezen of een voor de klant relevante afbeelding te kiezen.

3. De mogelijkheden zijn onbeperkt

Een van de grootste voordelen van direct mail is dat de mogelijkheden onbeperkt zijn. De meest eenvoudige versie is de brief. Je kunt zelfs daarmee variëren in de keuze van papiersoort en envelop. Daarnaast kun je allerlei zaken meesturen, van folders tot relatiegeschenken.

4. Direct mail is meetbaar 

Direct marketingacties zijn heel goed meetbaar. Je weet precies hoeveel direct mails je hebt verstuurd en hoeveel respons je hebt gekregen.

5. Het is tastbaar

Het voordeel van direct mail via de brievenbus is dat een brief, folder of pakketje tastbaar is. Zeker voor het versturen van brochures of aanbiedingen, blijft direct mail het beste instrument.

Meer weten over direct mail?

Bij Verspreiden.com werken we dagelijks aan doeltreffende direct mailcampagnes. Meer weten? Bel dan eens met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur een e-mail naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com