29 mei 2018

Direct mail geeft je omzet een boost deze zomer

Het zonnige zomerweer brengt bij iedereen een lach op het gezicht. Maar, als je geen zwemkleding of strandlakens verkoopt, zie je vaak dat de verkopen in de zomer stagneren. Daarom hierbij enkele marketingtips om deze zomer met direct mail meer omzet te realiseren bij klanten en prospects.

 

Direct mail met kalender

Dit zijn de maanden waarin mensen echt tijd buiten willen doorbrengen. Maak een goede indruk door een kalender te verzenden met alle lokale evenementen of muziekfestivals. Je laat op deze manier niet alleen zien dat je je sterk verbonden voelt met de omgeving, maar dit soort direct mail heeft bovendien een lange ‘houdbaarheid’. Dit betekent dat je naam en contactgegevens veel langer in handen zijn van de ontvanger dan een reguliere direct mail zoals een folder of ansichtkaart.

Werk samen

Een eenvoudige, maar effectieve manier om dit te doen, is door een partnerschap aan te gaan met een bedrijf dat leuke zomeractiviteiten aanbiedt. Maak de direct mail actie samen! Bijvoorbeeld, als je auto’s verkoopt, bied je een tienbadenkaart van het zwembad aan of als je een makelaar bent werk je samen met de slager en bied je een barbecue aan voor de verhuizers. Het is een win-winsituatie voor beide partijen en laat bij de ontvangers van je direct mail een blijvende herinnering na.

Direct mail met een zomerwedstrijd

Het eerste woord dat bij de meeste mensen opkomt als ze aan de zomer denken, is ‘plezier’, en dat is precies waarom prijsvragen zo populair zijn in de zomer. Het eerste dat je moet bedenken bij het opzetten van een wedstrijd, is wat je wilt bereiken. Het kan zijn dat je meer bezoekers in je website of winkel wilt, maar het kan ook dat je inzet op ‘referral’, dat wil zeggen klanten die jouw zaak aanbevelen. Overweeg vervolgens nadrukkelijk wat je als prijs weggeeft. Een cadeaubon voor een zomers ijsje is prima voor iemand die zich aanmeldt voor de maandelijkse nieuwsbrief, maar is erg mager als prijs voor iemand die tal van klanten naar je doorverwijst.

Direct mail met uitnodiging

Doe deze zomer iets terug voor je klanten en een organiseer een grote pop-up barbecue in het park. Het is een prachtige manier om je waardering te tonen en helpt je om te bouwen aan sterke klantenrelaties. Vraag je klanten aan om hun vrienden uit te nodigen en je krijgt de kans om een ​​goede indruk te maken op potentiële klanten.

Voeg een zomerse twist toe

Wat je ook doet in je bestaande direct mail campagnes, neem zomerse thema’s op om opgemerkt te worden. Dit is een eenvoudige, en effectieve manier om een ​​nieuw gevoel in je marketinguitingen op te nemen. Voer het zomerthema door in al je marketingactiviteiten, van je website tot je ansichtkaarten, en je krijgt een nog betere respons.

Meer weten over Direct Mail?

Wil je meer informatie over direct mail? Daar vertellen we je graag alles over. Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com