15 januari 2018

Direct mail en goede antwoord mogelijkheden

Bij het versturen van direct mail is het aanbieden van een goede antwoordmogelijkheid belangrijk. Dat draagt namelijk bij aan het succes van je direct mail. Geef de ontvangers de mogelijkheid om op meerdere manieren een antwoord te geven. Dit verhoogt de response. Je kunt denken aan een telefoonnummer, e-mail of een antwoordkaart.

Bedenk verder:

  • Het is verleidelijk om de antwoordmogelijkheid te gebruiken om informatie over de doelgroep te verzamelen, maar hou jezelf in toom. Gebruik de antwoordkaart niet als enquête. Je wilt niet dat de direct mail en dus ook je bedrijf als irritant worden ervaren door niet relevante vragen. Een goede aanvullende vraag is of de ontvanger voortaan de nieuwsbrief wil ontvangen.
  • Vermeld op de antwoordkaart je logo en een korte samenvatting van de boodschap.
  • Maak het de ontvanger gemakkelijk en vul de gegevens die bij jou bekend zijn alvast in. Geef natuurlijk wel een mogelijkheid om de gegevens te corrigeren.
  • Vermeld op de antwoordkaart een code of datum voor de responsverwerking. Vermijd onduidelijkheid en doe dit bij voorkeur op de voorkant links of rechts in de hoek.
  • Gebruik een antwoordnummer. Deze kun je aanvragen bij PostNL.
  • Laat de respondenten iets positiefs invullen. Bijvoorbeeld de zin: Ja ik wil graag een proefrit met….
  • Geef een nee optie en vraag eventueel waarom. Je zult ervan staan kijken hoeveel ontvangers hiervan gebruik maken. Een prima manier om wat te weten te komen over je doelgroep.

Meer weten over direct mail?

Wil je meer informatie over direct mail? Daar vertellen we je graag alles over. Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com