9 maart 2021

Direct mail: effectiviteit in kaart

De effectiviteit van direct mail is gedetailleerd in kaart gebracht. Dit is gedaan op basis van een uitgebreid marktonderzoek voor het Belgische postbedrijf Bpost.

Het Belgische postbedrijf Bpost nam vorig jaar het initiatief voor de zogeheten Paper Reach Survey. Aanleiding hiervoor was de behoefte van bureaus en adverteerders aan solide, actuele en objectieve gegevens over het gedrag van de consumenten ten opzichte van hun brievenbus en direct mail.

Vrijwel de helft reageert

Uit het onderzoek komt naar voren dat het reactiepercentage bijna 50 procent is (47,9%). Het onderzoek onderscheidt online reacties (33,1%) en offline reacties (32,9%). Bij online reacties kun je denken aan het bezoeken van een website of het opzoeken van reviews. Offline acties zijn bijvoorbeeld het uitknippen van coupons of het fysieke bezoek aan een winkel. Deze reacties hebben als doel: presales (32,1%), sales (15,6%) of word of mouth (9,5%).

Bekijk resultaten

De resultaten zijn van het onderzoek zijn online beschikbaar en worden voor de gebruiker op maat gepresenteerd. Door namelijk te kiezen voor een bepaalde sector (van ‘Auto’s en assecoires’ tot ‘Toerisme en vrije tijd’), een profiel van de doelpersoon (man/vrouw, Nederlands/Frans, enz.) en een subprofiel (wel/geen klant, leeftijd, beroep, enz.) ontstaat een specifiek beeld van de potentiële impact van direct mail.

Meer weten over direct mail?

Wij staan voor je klaar! Neem jij contact met ons op? Bel vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Bron

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com