4 oktober 2018

Direct mail? Dit zijn onze tips!

Heb je belangrijke informatie die je op een leuke en opvallende manier met je klanten wilt delen? Een opening, een nieuw model auto, een nieuw soort dienstverlening of een verhuizing? Zet dan direct mail in! We geven je graag wat tips voor effectieve direct mail.

Zorg dat je direct mail opvalt

Zorg ervoor dat jouw direct mail opvalt tussen de andere brieven. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger geïnteresseerd is in jouw direct mail. Dit resulteert in een hogere respons. En daar is het ons natuurlijk om te doen! Wees origineel en trigger de ontvanger met verrassingseffecten. Kies dus voor een uniek en opvallend ontwerp.

Laat je boodschap aansluiten bij de doelgroep

Besteed veel aandacht aan juist adressenbestand. Een effectieve direct mail stuur je niet naar de marketing manager als je eigenlijk de directeur moet hebben.

Wees helder en duidelijk

Zo zorg je dat je direct mail overtuigend en krachtig overkomt. Begin je jouw direct mail met saaie, algemene informatie dan haakt deze lezer binnen no time af. In een effectieve direct mail maak je je punt al direct in de eerste alinea.

Focus op voordelen

Vertel duidelijk welk probleem jouw product of dienst oplost. Vertel dus over de relevantie van het product of de dienst. Niet over allerlei technische aspecten. Voordelen relateren aan kosten of tijdsbesparing draagt bij aan de effectiviteit.

Hou het kort

Maak je direct mail kort en krachtig. De eerste twee zinnen moeten uitnodigen om verder te lezen. Een effectieve direct mail heeft over het algemeen niet meer dan een half A4-tje aan tekst.

Maak het persoonlijk

Personalisatie van de direct mail zorgt voor persoonlijke interactie tussen jou en de ontvanger. Het zorgt er ook voor dat de ontvanger zich speciaal voelt. Wanneer een response het doel is van de direct mail, dan helpt het om de ontvanger persoonlijk aan te spreken.

Meer tips over direct mail?

Wij delen graag onze kennis en ervaring met direct mail met jou! Bel vandaag nog, dan vertellen we je er alles over, telefoon: 0113 70 02 02 of neem contact op via support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com