3 augustus 2016

Direct Mail? Denk aan de 40/40/20 regel!

Natuurlijk, de meeste mail gaat tegenwoordig via onze mailbox. Toch is direct Mail nog steeds een goed instrument om klanten te benaderen. Mits goed uitgevoerd. We geven je graag drie interessante tips in overweging.


1. Volg de Regel 40/40/20

Ken je de 40/40/20 regel al? Deze regel houdt in dat het succes en de uiteindelijke ROI van je Direct Mail inspanningen afhankelijk zijn van drie factoren te weten – 40% van uw succes is afhankelijk van de juistheid van je mailing lijst, nog eens 40% hangt af van hoe interessant je aanbod in de Direct Mail is, en de resterende 20% komt van al het andere, zoals ontwerp, tekst, foto’s, leveringsdatum enz. Natuurlijk is een leidraad en geen harde wetenschap, maar verspil geen tijd en geld aan dure  ontwerpen. Maar al te vaak, besteden ondernemers te veel tijd en geld aan het meest in het oog springende ontwerp terwijl ze vervolgens geen tijd meer hebben om juiste mailinglijst samen te stellen. Dit is een van de meest voorkomende fouten in een e-mail marketing campagne.

2. Test

Het kan goed zijn om je Direct Mail te testen op een klein deel van je doelgroep. Begin klein en meet de effectiviteit en de ROI van je Direct Mail. Door te testen kom je tot meest effectieve combinatie van doelgroep, aanbod en ontwerp. Heb je dat eenmaal op een rijtje, dan kun je de Direct Mail breed uitzetten.  Overigens, onthoud dat je bij het testen steeds slechts één variabele verandert. Zo weet je wat de oorzaak is van het veranderende resultaat van je Direct Mail.

3. Voeg een Call to action in, altijd

Deze tip betreft de tweede 40 van de 40/40/20 regel. Het wordt algemeen beschouwd als de gouden standaard als het gaat om Direct Mail marketing. Bij andere vormen van reclame of marketing is het prima aanvaardbaar dat je alleen een goede indruk wil geven – een reclamebord langs de weg of een tv-reclame zijn vooral bedoeld om je doelgroep te laten weten, dat je bestaat. Bij Direct Mailings is een dwingende oproep noodzakelijk om de ontvanger in actie te krijgen. En zodoende waar voor je geld te krijgen. Direct Mailing is absoluut meer dan alleen een briefkaart of folder versturen en de ontvanger simpelweg informeren over je bestaan. Daarvoor is het te duur en te tijdrovend.

Meer weten over Direct Mail?

Wil je weten meer weten over Direct Mail en hoe je dit efficiënt kunt inzetten voor jouw bedrijf? Laat het ons weten! Wij vertellen je er graag alles over. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com