8 december 2016

Direct mail, de kosten op een rijtje

Een brief, brochure of folder die een bedrijf verstuurd om de verkoop een impuls te geven, noemen we direct mail. Verder is direct mail bijzonder geschikt om de relatie met (potentiële) klanten op te bouwen en onderhouden.

Wil je weten wat de totale kosten van je direct mail zijn, dan moet je rekening houden met meerdere kostenposten. We zetten ze graag even voor je op een rijtje.

Direct mail kostenposten

  • Ontwerpkosten.
    Denk hierbij aan de ontwikkeling van het concept, de vormgeving en de tekst. Kies je voor een brief als direct mail, dan kan het voldoende zijn om een tekstschrijver in te schakelen. Voor een meer uitgebreide direct mail kun je kiezen voor een gespecialiseerd bureau.
  • Adressenbestand.
    Is je eigen adressenbestand volledig en up to date? Dan scheelt je dat aanzienlijk in de kosten. Natuurlijk zijn adressenbestanden ook te koop of te huur. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot 30 eurocent per adres.
  • Maakkosten.
    Het maken betekent onder andere het drukken of printen van de brief, envelop en misschien ook nog een antwoordkaart.
  • Verwerken reacties direct mail.
    Natuurlijk hoop je op veel respons. Bij een relatief kleine direct mail kun je dit zelf, binnen je eigen bedrijf, organiseren. Bij grotere direct mails kan het verstandig zijn om de responsverwerking uit te besteden.
  • Verzendkosten.
    Dit is vaak een flink bedrag. Logisch, je betaalt niet alleen de portokosten voor de verzending van jouw direct mail, maar ook de portokosten voor het terugsturen van de antwoordkaarten.


Direct mail verzenden

Wil je meer weten over het versturen van Direct Mail? Wij helpen je graag op weg! Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com