13 september 2022

Digitale folder via QR op melkpak

Ook op het gebied van folders volgen innovaties elkaar in rap tempo op. Zo is de folder van de Aldi-supermarkten in België voortaan ook digitaal te bekijken via een QR-code op de melkpakken van het eigen huismerk. Zo wil deze supermarktketen de toegankelijkheid van de reclamefolder vergroten.

Volgens Aldi is voor de reclamefolder nog steeds een goede toekomst weggelegd. Zo vormen voor Aldi België reclamefolders nog steeds het belangrijkste communicatiekanaal met de consument. Onderzoek wijst aan dat voor meer dan 7 op de 10 Belgen het lezen van de reclamefolder een vaste wekelijkse activiteit is. Prijzen vergelijken (49%), opzoeken van reclames (44%) en de wekelijkse boodschappen plannen (35%) zijn de belangrijkste redenen om een reclamefolder door te bladeren. Reclamefolders bieden kortom een hulpmiddel om de koopkracht te beschermen.

Ook in Nederland populair

Folders zijn ook in Nederland onverminderd populair: ruim 77% van alle Nederlanders leest folders. Ruim driekwart van de lezers van papieren folders leest deze vooral om op de hoogte te zijn van aanbiedingen. Andere redenen zijn voor de ontspanning/leuk om te lezen (44%) en het opdoen van inspiratie (35%). 1 op de 3 mensen leest een digitale folder. 2,3 miljoen Nederlanders gebruiken een folder app. Het merendeel van de digitale folder lezers leest de folder ook nog steeds op papier. Lekker tijdens de koffie of thee inspiratie opdoen voor het boodschappenlijstje.

Folder maken?

Folder maken, met of zonder QR code? Wij helpen je graag en kunnen desgewenst ook de verspreiding voor je verzorgen! Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com