19 april 2019

Denk aan flyers voor je festival

Het seizoen van de festivals breekt weer aan. Sommige festivals zijn landelijk bekend. Die hebben geen flyer meer nodig. Andere, meer lokale initiatieven kunnen best een flyer gebruiken. Een flyer is een makkelijke en laagdrempelige manier om jouw festival onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.

Foodtruckfestivals, muziekfestivals, dance feesten, kunstmarkten en culinaire evenementen. In het voorjaar en de zomer is overal van alles te beleven. Met de juiste flyer bereik je jouw publiek. Laat weten dat het evenement er komt en wanneer en vertel in je flyer alvast hoe je aan tickets kunt komen. Zo zet je de flyer optimaal in om van jouw festival een succes te maken.

Flyers verspreiden

Je kunt je flyers uitdelen op plaatsen waar veel mensen samen komen. Bijvoorbeeld op markten of bij stations tijdens de ochtend- en avondspits, bij scholen of voor en na een filmvoorstelling. Bedenk goed waar je jouw doelgroep zult tegenkomen. Misschien heb je enig budget voor verspreiding van je flyers? Dan kun je de flyers ook huis aan huis laten verspreiden. De kosten hiervan vallen alleszins mee.

Ontwerp een goede flyer

Een goede flyer biedt relevante informatie over jouw festival. De inhoud moet duidelijk zijn. Hou de boodschap daarom kort en helder. En zorg ervoor dat je de ‘tone of voice’ afstemt op je doelgroep. Lezers bepalen immers binnen een paar seconden of ze je flyer interessant vinden. Binnen die paar seconden scannen ze je flyer: de titel of kop, de tussenkopjes, de foto´s of illustraties inclusief de bijschriften, de streamers, het logo en de pay-off. Het is daarom belangrijk om aandacht aan deze onderdelen te besteden. Zorg ervoor tekst en beeld duidelijk maken dat dit een festival is waar je bij wilt zijn!

Meer weten over flyers en de verspreiding ervan?

Wil je weten hoe je een aantrekkelijke flyer voor jouw festival kunt maken en verspreiden? Wij vertellen je er graag alles over. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com