19 februari 2024

De samenstelling van de Nederlandse huishoudens verandert

De samenstelling van Nederlandse huishoudens verandert voortdurend. Dat komt bijvoorbeeld door levensloop, economische ontwikkelingen en migratie. Als je 2023 vergelijkt met 2024 zijn er tal van verschillen zichtbaar. Dit heeft vanzelfsprekend ook invloed op de Whize segmenten en subsegmenten. Deze segmenten gebruiken wij op ons platform onder andere bij onze gratis doelgroepverkenning.

Opvallende verschuivingen zien we onder andere in het segment Jong en Hoopvol. Dit is de categorie jonge mensen, die aan het begin staan van de maatschappelijke ladder. Het aandeel van deze doelgroep is toegenomen. Dat geldt ook voor de doelgroep Volks en Uitgesproken. Dit segment woont en werkt relatief eenvoudig en weet dat er niet veel kansen zijn om hogerop te komen. Verder lijkt het aandeel van het hoofdsegment Landelijke Vrijheid op het eerste gezicht stabiel te zijn en is het aandeel van het hoofdsegment Stedelijke Dynamiek relatief gezien flink gedaald. Wie een niveau dieper kijkt, ziet in de subsegmenten echter tegengestelde verschuivingen. Zowel toenames als afnames van het aantal huishoudens.

Kies voor een gratis doelgroepverkenning
Al deze verschuivingen kunnen impact hebben op jouw marketingactiviteiten. Neem daarom met ons op om te zien wat de impact is op de samenstelling van jouw doelgroep. Met een gratis doelgroepverkenning analyseren we je klantenbestand. Binnen een half uur ontvang je informatie over de top 5 hoofdsegmenten en de top 5 subsegmenten die in je klantenbestand vertegenwoordigd zijn. Die kun je vervolgens direct benaderen met een heel gerichte direct mail campagne.

Bron: Whooz

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com