31 oktober 2016

De regel van 100 voor kortingen

Nederlanders zijn dol op korting. Dat is één van de redenen waarom huis aan huis verspreide folders zo populair zijn én blijven. Veel folders, zeker de folders die wekelijks op de deurmat vallen, staan boordevol korting en kortingsacties. De regel van 100 is een goede richtlijnen voor het beschrijven van je korting. Want je wil natuurlijk wel dat jouw korting ook daadwerkelijk effect heeft.

Om het aanbod in je folder aantrekkelijk te maken, kun je een heel handige regel hanteren namelijk de ‘Regel van 100’. Onderzoekers hebben uitgevonden dat een korting er anders uitziet in absolute bedragen of een percentage, afhankelijk van de originele prijs. De vuistregel die zij hierbij ontdekten is de volgende:

  • Als de prijs van een product onder de 100 euro ligt, is de korting uitgedrukt in % aantrekkelijk
  • Als de prijs van een product boven de 100 euro ligt, is de korting uitgedrukt in een absolute getallen aantrekkelijk


Kortingsacties folder

Voorbeeld: voor een koffiezetapparaat van € 40 is een korting van € 4 een klein bedrag. Het percentage dat deze korting vertegenwoordigt (10%) is een hoger getal. Hierdoor komt dit aantrekkelijker over. Als een televisie € 1500 kost, komt een korting van 10% juist als minder hoog over dan het bedrag dat dit vertegenwoordigt, namelijk € 150. Toch handig om te weten als je de inhoud van jouw folder gaat bepalen!

Meer weten over folders?

Wil je meer informatie over het maken van folders en de verspreiding ervan? Daar weten we alles van. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com