13 augustus 2021

De opmars van direct mail

De populariteit van direct mail is aan een opmars bezig. Zo stijgt de gemiddelde respons van direct mail al jaren. Dat toont onderzoek van PostNL onlangs aan. Een respons van gemiddeld 16% in de periode 2008 tot 2016 is gestegen naar maar liefst 27% in de periode van 2017 tot 2021. Dat betekent dat meer dan een kwart van de ontvangers reageert op direct mail.

Direct mail is daarmee een sterk communicatiemiddel. Vergeleken met online communicatie, heeft het een aantal opvallend sterke punten. Zo is de aandachttijd van ontvangers langer en de herinnering stabieler. Dat leidt tot grotere interesse, waardering en respons. Uit onderzoek blijkt verder dat consumenten een direct mail relevant vinden. Daardoor wordt er ook vaker actie ondernomen naar aanleiding van de direct mail. Met name de respons op direct mail in de fashion- en retailsector is groot.

Veel aandacht

De aandacht van een consument is beperkt. Online worden reclames over het algemeen slechts vluchtig bekeken. Met direct mail is dat anders. De gemiddelde aandachttijd voor een direct mail is meer dan twee minuten, blijkt uit het onderzoek. Prettig is ook dat ontvangers direct mail niet als opdringerig zien. Integendeel, direct mail geeft de ontvanger het gevoel dat er extra aandacht aan hem wordt besteed. Dat zorgt voor een grotere sympathie voor het merk en dus een grotere motivatie om iets te kopen. Daar komt bij dat een direct mail geloofwaardiger en betrouwbaarder overkomt.

Direct mail versturen?

Bij Verspreiden.com hebben we veel ervaring met het maken, drukken en verspreiden van direct mail. Weten hoe? Neem dan contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com