3 maart 2017

De kracht van kleur in je folder

Kleuren zijn ontzettend belangrijk in marketinguitingen zoals je huis aan huis folder. Iedere kleur roept een andere associatie bij consumenten op. Zo wordt de kleur blauw geassocieerd met betrouwbaarheid en autoriteit en stimuleert de kleur oranje om actie te ondernemen. Kom erachter welke kleuren het beste werken voor jouw bedrijf!

Rood
Bij de kleur rood horen sterke gevoelens zoals liefde, passie, vurigheid en woede. Rood stimuleert ook de eetlust. Daarom wordt de kleur vaak gebruikt door fastfoodketens. Rood staat ook voor spanning. Een ideale kleur dus om mensen over te halen om een spannende activiteit te ondernemen. Ten slotte is rood ook een goede kleur om impulsieve shoppers te stimuleren.

Blauw
De kleur blauw associĆ«ren we met autoriteit, betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid en veiligheid. Kijk bijvoorbeeld naar de Rijksoverheid en de politie. Blauw is een prima keuze als je serieus,Ā zakelijk en betrouwbaar wilt overkomen.

Oranje
Oranje staat voor vrolijkheid en enthousiasme. Het is een geweldige kleur om mensen te enthousiasmeren. Oranje zorgt ervoor dat je vriendelijk, speels en zelfverzekerd overkomt. Het is ook een kleur die een call-to-action bij mensen oproept. Mensen worden doorĀ deze kleur gestimuleerd zich ergens voor in te schrijven of om een bepaald product te kopen.

Groen
Groen wordt steeds populairder. We associƫren het met het milieu en biologische producten. Groen wordt ook veel gebruikt in de gezondheidszorg en vrijetijdsbesteding.

Geel
Geel staat voor jeugdigheid en optimisme. Je trekt er de aandacht mee. Veel reisorganisaties gebruiken deze kleur.

Paars
Paars staat voor het creativiteit en fantasie. In de spirituele en artistieke hoek wordt deze kleur veel gebruikt.

Kleurrijke folders?

Wil je meer informatie over het drukken en verspreiden van kleurrijke folders? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en Belgiƫ over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com