De kracht van een relatiemagazine

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

29 oktober 2019

De kracht van een relatiemagazine

Het einde van het jaar is een perfect moment voor het versturen van een relatiemagazine. Je kunt hierin terugkijken op het afgelopen jaar. Je successen delen en je plannen voor het nieuwe jaar ontvouwen. Het maken van een relatiemagazine kost tijd en aandacht, maar het levert zeker iets op.

 

Onderzoek naar het verschil in ‘het raken en binden’ laat zien dat een offline (papieren) relatiemagazine veel meer effect heeft dan een online magazine. In het onderzoek is gekeken naar de relatiebeleving, het bereik en aantal lezers (spin-off), de leestijd, lezer-blad binding en voorkeuren. Vooral wat betreft de effectiviteit steekt het offline magazine boven het online magazine uit. Zo is de leesduur bij een papieren magazine gemiddeld bijna een keer zo lang dan die bij een digitaal magazine. Bovendien wordt het papieren tijdschrift in bijna de  helft van de gevallen door meerdere mensen in een huishouden gelezen. Bij het digitale magazine gaat dit slechts bij 1 op de 5 gevallen.

Graag sommen de krachten van een papieren relatiemagazine voor je op:

  • Leesbaarheid: Je zult het zelf ook merken, een papieren relatiemagazine leest een stuk prettiger dan een digitale nieuwsbrief op een beeldscherm.
  • Leesduur: Veel mensen nemen de tijd voor het lezen van een magazine. In veel gevallen is het een momentje van ontspanning. Het aantal leesminuten van een papieren magazine is om die reden ook fors hoger; 23 minuten in plaats van de 12 minuten voor het digitale magazine. Dat is bijna twee keer zoveel!
  • Meerdere lezers: Veel gezinsleden, collega’s of bezoekers lezen mee. In bijna de helft van de situaties word het gedrukte relatiemagazine door meerdere gezinsleden gelezen.
  • Leuk om te bewaren: Een relatiemagazine lees je het vaak niet in één adem uit. Je legt het even weg en leest later weer verder.
  • Aantal pagina’s: In papieren relatiemagazine kun je meer pagina’s kwijt dan in een digitale variant. Een papieren magazine kun je even wegleggen. Een digitaal magazine klik je weg om daarna nooit meer te openen.


Wij maken relatiemagazines

Wij hebben veel ervaring met het maken, personaliseren en lokaal verspreiden van relatiemagazines. We delen onze kennis graag met jou! Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 12 of mail je vraag naar support@verspreiden.com.