9 januari 2024

De Bilt kiest voor groene ja-sticker

Het aantal gemeenten dat overstapt op de ja-sticker wordt steeds groter. Zo moeten ook de inwoners van gemeente De Bilt vanaf januari een sticker op hun brievenbus plakken als ze papieren folders willen ontvangen. Gelukkig blijven er voor ondernemers voldoende mogelijkheden over om met lokale marketingactiviteiten inwoners te bereiken.

Terugdringen van de hoeveelheid commercieel drukwerk is voor de gemeente De Bilt de belangrijkste reden om over te stappen op de ja-sticker. De ervaring leert dat met de ja-sticker de hoeveelheid verspreide folders met 10 procent afneemt. Verder zal de gemeente vanaf de invoering van de ja-sticker minder kosten moeten maken voor het verzamelen, transporteren en recyclen van papierafval.

Ja-sticker plakken
Inwoners die de papieren folders willen blijven ontvangen, kunnen dit voortaan aangeven met een ja-sticker op de brievenbus. Onderzoek wijst uit dat folders onverminderd populair zijn. Ze worden gelezen met het oog op de aanbiedingen, maar ook als vorm van ontspanning. In De Bilt blijven overigens ook de nee-stickers en de nee/ja-stickers van kracht. Huis-aan-huisbladen worden in alle brievenbussen bezorgd, met uitzondering van de brievenbussen met een nee-sticker.

Groene keuzes voor ondernemers
Ook steeds meer ondernemers maken graag groene, duurzame keuzes. In plaats van huis-aan-huis verspreiding kiezen zij steeds vaker voor de gerichte verspreiding van hun folders. Geadresseerde verspreiding is een verspreidvorm waarbij folders uitsluitend nog verspreid worden onder de doelgroep van de ondernemer. Daarmee vallen de folders dus uitsluitend nog in brievenbussen van mensen die interesse hebben in de desbetreffende winkel, bedrijf of organisatie. Via ons platform is het mogelijk om adressen te kopen en zo in direct contact te komen met je doelgroep.

Verspreiden.com is hét platform voor jouw verspreiding in de gemeente De Bilt.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com