13 februari 2019

De attentiewaarde van folders

Folders kun je op verschillende manieren verspreiden. De attentiewaarde verschilt. Meestal kent een los of apart verspreide folder de hoogste attentiewaarde. Logisch, deze folder heeft weinig concurrentie op in de brievenbus.


De attentiewaarde noemen we ook wel: 
attention value of aandachtswaarde. De attentiewaarde is de mate waarin een communicatie uiting, zoals bijvoorbeeld een folder, erin slaagt om de aandacht van het publiek te trekken. Om een boodschap over te kunnen brengen, is het een vereiste dat de kijker, luisteraar, lezer of voorbijganger deze bewust ontvangt en opneemt. Een reclame-uiting met een lage attentiewaarde is niet effectief.

Folders en attentiewaarde

Er zijn verschillende manieren van folders verspreiden. Wij adviseren je het volgende te overwegen bij de keuze voor een vorm van folders verspreiden:

  • Het bezorgmoment beïnvloedt de attentiewaarde. De dikke folderpakketten worden vaak aan het begin van de week bezorgd. Een losse of apart bezorgde folder wordt in die periode vaak toch bekeken, samen met de andere folders.
  • Een geadresseerd verspreide folder wordt vaak samen met de post van die dag bekeken. Hierdoor kent een dergelijke folder een hoge attentiewaarde. Bovendien bereik je met deze manier van folder verspreiding ook de lezers achter de brievenbusstickers Nee-Ja en Nee-Nee.
  • De regionale krant wordt doorgaans goed gelezen. Steek je hier je folder bij, dan profiteer je van deze hoge attentiewaarde.
  • Het risico van een geseald folderpakket is dat deze ongeopend blijft. Alleen de bovenste en onderste folder van het pakket zijn direct zichtbaar. Wordt het pakket niet geopend, dan blijven alle andere folders ongelezen. Een los folderpakket raakt makkelijker open. Hierdoor liggen de folders verspreid op de deurmat en is de kans groter dat jouw folder gezien wordt.


Folders verspreiden?

Heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com