Drukken en verspreiden? Tot 12 november krijg je 10% korting op je verspreiding!
De 5 elementen van Direct mail

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

27 september 2016

De 5 elementen van Direct mail

Wie kiest voor Direct Mail, kiest voor direct contact met zijn of haar klanten. Immers, je stuurt iemand rechtstreeks een persoonlijke boodschap. De grootste kans op succes heb je als je hierbij voldoende aansluit op de interesses en behoeften van de geadresseerde. Het is dus belangrijk deze informatie te verzamelen in een database. Weet je dat eenmaal, dan komt de volgende hobbel. Namelijk je boodschap zo verpakken dat de ontvanger geïnteresseerd raakt. Om die reden praten over de 5 elementen van Direct Mail.


De envelop

De verkoop begint al bij de envelop. Dat kan met een foto met onderschrift of met een aansprekende tekst onder het venster. Het doel is duidelijk: de consument prikkelen om jouw Direct Mail te openen.

De brief

Je herkent het vast bij je zelf. Direct Mail brieven worden niet gelezen, maar gescand. Wees dus slim en bouw je brief zo op dat de juiste boodschap wordt gescand. Houd het kort en krachtig en gebruik onderstrepingen op de scan-curve. Let op! Onderstreep alleen de woorden met voordelen. En overdrijf niet. Maximaal één onderstreping per alinea is een goede richtlijn voor je Direct Mail brief. Het beste werkt een brief die bestaat uit een eerste alinea, drie bullets, een afsluitende alinea en natuurlijk een PS.

De folder

De folder in je Direct Mail campagne toont op een verleidelijke manier de producten en diensten die je verkoopt. Gebruik kopregels met een voordeel, foto’s met een voordeel en korte overtuigende teksten. De voorkant van de folder gebruik je om de ontvanger de folder als het ware in te trekken. De binnenzijde benut je vooral om je product of dienst aan te prijzen. Op de achterzijde tot slot geef je aan waar en hoe mensen jouw product of dienst kunnen verkrijgen.

De responder

Mensen laten doen wat u wilt dat ze doen, is het moeilijkste wat er is. Maak eerst zelf een duidelijke keuze en stuur daar vervolgens op aan. Ontvangers van je Direct Mail kunnen reageren via een bon of kaart, via de telefoon, via een website of door naar de winkel te gaan. In dat laatste geval is de kaart uitgevoerd als een waardebon.

De stuffer

Binnen het maximale gewicht van een mailing is vaak nog ruimte voor een stuffer, een klein stuk eenzijdig bedrukt papier. Gebruik de stuffer in je Direct Mail voor een extra aanbieding, testimonial of om een detail van uw product te tonen. Het beste werkt een foto met weinig tekst.

Meer weten over Direct Mail?

Wij hebben volop ervaring met het ontwerpen, maken en versturen van Direct Mail. We vertellen je er graag alles over. Neem contact met ons op: Verspreiden.com telefoon: 0113 70 02 02 of support@trainews.nl.

Direct Mail

Drukwerk geadresseerd versturen als Direct Mail

Direct Mail samenstellen