21 maart 2019

Combineer folder met buitenreclame

De combinatie van een folder met buitenreclame bevordert het koopgedrag. Dit betekent dat als je je ‘out of home’ campagne laat voorafgaan door folderverspreiding, de aandachtswaarde verhoogd wordt. Het product valt ruim 28procent meer op in het winkelschap. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van folderverspreider Spotta.

Eerder toonde een Spotta-onderzoek al aan dat folders en tv-reclame elkaar versterken. Het blijkt dat, als je de aanbieding eerst in de folder ziet en daarna op televisie, je de aanbieding nog interessanter vindt. Folderaanbiedingen blijven beter hangen omdat ze in het brein bewuster en actiever worden verwerkt dan tv-reclames.

Sneller opvallen

Het nieuwe onderzoek maakt duidelijk dat de consument het product persoonlijk relevanter vindt als hij de reclame-uiting in de folder en op buitenreclame heeft gezien. Volgens de onderzoekers: “De toevoeging van een folder aan de out of home campagne zorgt ervoor dat het product in het winkelschap ruim twintig procent sneller opvalt bij de consument dan bij alleen een out of home campagne. Het effect is nog sterker bij de volgorde van de folder gevolgd door de out of home. Deze volgorde verhoogt de stopping power van het product in de winkel met maar liefst 28,3 procent.”

Folder houdt aandacht vast

Een van de conclusies uit het onderzoek is dat de twee mediatypes elkaar aanvullen door de manier waarop het brein ze verwerkt:. Folders en buitenreclame zijn reclamemiddelen waarbij de content goed te verwerken is. Hierdoor wordt de inhoud ook makkelijker opgeslagen in het geheugen. De folder scoort het hoogst op het vasthouden van de aandacht. Dit heeft invloed op het onthouden van de boodschap. Buitenreclame scoort hoog op verlangen bij de consument. Dit beïnvloedt het koopgedrag op een positieve manier.

Ook folders combineren?

Wil je ook folders combineren met buitenreclame? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Bron: Spotta

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com