17 februari 2021

Brochures om mee op te vallen

De folder en de brochure zijn nog steeds belangrijke onderdelen van de mediamix. Ondanks, of misschien wel dankzij, de toenemende digitalisering is een fysieke, tastbare brochure een prettige verademing. Gewoon lezen van papier is voor de meeste mensen nog steeds het prettigst. En zeg nou zelf. Als je een harde plof op de deurmat hoort, ga je toch ook even kijken wat de postbode gebracht heeft.

Maar hoe maak je van jouw brochure iets bijzonders? Pak de lezer in met een mooi vormgeving, aantrekkelijke foto’s en aansprekende teksten. Bied de lezer informatie waar hij of zij iets aan heeft. Vergeet vooral niet een actie, abonnement of lidmaatschap op te nemen in jouw brochure waarmee de lezer korting krijgt op jouw producten of diensten. Gegarandeerd dat je dan nieuwe klanten voor je zaak wint.

1. Maak een magazine

Natuurlijk, het kost wat, maar het kan interessant zij om je brochure om te toveren tot een magazine. Hierin geef je niet alleen productinformatie, maar ook algemene tips en adviezen voor je doelgroep. Verkoop je bijvoorbeeld doe het zelf artikelen, geef dan ook leuke klustips en neem een kijkje binnen bij enkele klussers.

2. Verspreiding

Jouw product bepaalt voor een groot deel hoe je de verspreiding kunt aanpakken. Wil je een achterban opbouwen voor een nieuw restaurant, kies dan voor huis-aan-huis verspreiding in de regio. Zit jouw winkel in een winkelcentrum, dan kun je de brochure uitdelen op de parkeerplaats. Een gepersonaliseerde mailing met jouw brochure doet het altijd goed. Dan ga je voor de eerder genoemde, verleidelijke plof op de deurmat!

3. Ken je lezer

Ga bij het maken van je brochure uit van de interesse van jouw doelgroep. Wat wil hij lezen? Wat is zijn belevingswereld? Maak je een brochure over knutselproducten, dan heeft de lezer waarschijnlijk ook oog voor kunst en exposities. Zorg ervoor dat de lezer zich in de verhalen in je brochure herkent.

4. Uiterlijk télt

Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep jouw brochure leest? Zorg dat de brochure opvalt. Dat kan met bijzondere lettertypes of -groottes, opvallende kleuren of een afwijkend formaat kiezen.

5. 1-2-3 Actie!

Vergeet vooral niet om de lezer in beweging te brengen. Zet jouw contactgegevens in de brochure zodat hij een afspraak kan maken, leid de lezer naar je website waar hij zijn gegevens kan invullen – en beloon hem daarvoor bijvoorbeeld met een korting – en laat hem weten hoe hij kan bestellen of kopen. Het moet voor de lezer direct duidelijk zijn wat er van hem verwacht wordt.

Wij maken brochures

Wil je meer weten over de mogelijkheden om brochures te maken en te verspreiden? We vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com