15 juli 2016

Brievenbusreclame: Huis-aan-huis of direct mail

Wil je reclame verspreiden via de brievenbus dan kun je kiezen tussen huis aan huis folderverspreiding en direct mail. Vaak denken mensen bij direct mail aan een brief in een envelop, maar direct mail kent veel verschijningsvormen, zoals een met adresetiket dichtgeplakte of in een envelop verpakte reclamefolder.

Natuurlijk is de verwerking en verzending van een reclamefolder als direct mail wat duurder. Maar adviseren altijd om deze kosten goed af te wegen tegen de mogelijkheid van een fijnmazig distributieniveau (adres- of 6-positie postcode), de hoge attentiewaarde en het bereik van huishoudens die de Nee-Ja en Nee-Nee brievenbus sticker hebben. Deze voordelen zijn met name belangrijk bij het gericht bereiken van klanten en consumentendoelgroepen.

Verspreidvormen

Naast de mogelijk van direct mail om folders te verspreiden, onderscheiden we nog vijf verspreidvormen om je reclamefolder in Nederland te verspreiden:

  • Huis-aan-huis separaat – de folder wordt apart, dus zonder post of andere folders, bezorgd
  • Huis-aan-huis met de post– de folder wordt met slechts enkele andere losse folders ongeadresseerd bezorgd samen met de post. Je kunt kiezen voor 100% dekking (dus alle brievenbussen) of circa 60%. In dat geval word je folder bezorgd op die adressen die op die dag post ontvangen
  • Insteek in regionale krant – de folder wordt samen (los) met een regionale krant bezorgd of ingestoken in de krant met enkele andere folders
  • Geseald folderpakket – je folder wordt samen met ca. 10-30 andere folders gebundeld in een sealbag bezorgd
  • Niet-geseald folderpakket – jouw folder wordt samen met ca. 5-20 andere folders ingevouwen bezorgd

Verspreidniveaus

Naast de verschillende verspreidvormen voor je folder, onderscheiden we vier verschillende verspreidniveaus om je reclamefolder binnen Nederland te laten verspreiden:

  • 4-positie postcodeniveau (PC4) – gemiddeld ca. 1.800 huishoudens per postcode
  • Huis-aan-huis bezorgwijkniveau – gemiddeld ca. 250 huishoudens per bezorgwijk (afhankelijk van het verspreidnetwerk)
  • 6-positie postcodeniveau (PC6) – gemiddeld ca. 20 huishoudens per postcode
  • Adresniveau – 1-op-1 bereik van huishoudens

Doelgroep huishoudens folder

Voor het gericht kunnen bereiken van jouw specifieke doelgroep huishoudens is het verspreidniveau een belangrijke factor die aandacht verdient. Stel je voor dat de helft of minder van jouw doelgroep huishoudens voorkomt in een 4-positie postcode, dan verspreid je op deze manier dus heel veel folders voor niets. Een grote groep ontvangers behoort immers niet tot jouw doelgroep. Dat is zonde van alle druk- en verspreidkosten die je gemaakt hebt!

Advies folderverspreiding

Wij adviseren je graag over een optimaal verspreidplan zodat je kunt kiezen voor het meest optimale verspreidniveau(s) en de beste verspreidvormen. Meer weten? Neem dan contact met ons op: telefoon 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com