27 februari 2020

Brievenbus wordt exclusief marketingkanaal

De brievenbus is uitgegroeid tot een exclusief marketingkanaal. Het is een plek waar veel te winnen valt. Direct mail wekt nieuwsgierigheid en wordt als persoonlijk ervaren. Direct mail heeft een plek in huis: op de mat of op de keukentafel bij de koffie. Een plek in de handen van (potentiële) klanten. Die conclusie trekt PostNL na het in kaart brengen van vijf actuele trends in consumentengedrag.

In deze digitale tijd is persoonlijke aandacht schaars. Mailboxen lopen vol, e-mails worden diagonaal gelezen en veelvuldig weg geklikt. In opdracht van PostNL deed Direct Research onderzoek onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder. Hen werd onder meer gevraagd wat ze verstaan onder aandacht.

Aanbiedingen op de deurmat

Het onderzoek toont aan dat digitale communicatie minder als ‘echte aandacht’ wordt gezien. Bijna 4 op de 5 respondenten vindt dat digitale middelen zorgen voor snel en vluchtig contact. Ruim de helft (61%) van de Nederlanders vindt dat ze te veel aanbiedingen via e-mail krijgen. Van nóg meer aanbiedingen via e-mail worden klanten zeker niet gelukkig. Aanbiedingen in de brievenbus laten een heel ander beeld zien: daarvan vindt ruim een derde van de Nederlanders dat dit teveel is.

Direct mail goed bekeken

Uit het onderzoek van PostNL komt naar voren dat 57% van de Nederlanders naar persoonlijke aanbiedingen in een direct mail kijkt. Dit percentage is bij e-mail slechts 43%. In vergelijking met een persoonlijke aanbieding van bedrijven via e-mail en een bericht op social media, krijgt een persoonlijke aanbieding via de post ook langer de aandacht van consumenten. Direct mail wordt vaker goed bekeken en doorgelezen. 51% van de Nederlanders bekijkt een direct mail op zoek naar een aanbieding of andere relevante inhoud. 32% zegt een aanbieding via direct mail aandachtig door te lezen.

Direct mail versturen?

Profiteren van de kracht van de brievenbus? Wij zijn daar goed in. We praten je graag bij! Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com