Brievenbus, inbox of allebei

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

21 juli 2016

Brievenbus, inbox of allebei

Internet is niet meer weg te denken uit de manier waarop we met elkaar zakendoen. Maar natuurlijk is internet niet zaligmakend. Het is snel en goedkoop, maar is het ook allemaal even effectief? We kampen met overvolle mailboxen, steeds slimmere spamfilters en een niet aflatende stroom spammers waardoor de respons afneemt. Dat biedt kansen voor de brievenbus. Direct mail is springlevend en biedt de gewenste respons.

Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van e-mails twee seconden na openen al weer wordt verwijderd. En dat maar 21% van de acquisitie-e-mails wordt geopend en 29% van de e-mails aan bestaande relaties. Dat betekent dat van elke 100 verstuurde e-mails er 79 direct in de prullenbak verdwijnen. En van de 21 mails die wel worden geopend, verdwijnt dus ook nog eens de helft binnen 2 seconden in de prullenbak gaat. Dit betekent uiteindelijk dat er dus slechts bij 10 op de 100 verstuurde e-mails een potentiële kans is op respons.

Kracht van de brievenbus

De ervaring leert dat wat je in procenten haalt via de brievenbus, je in promillages haalt via e-mail. Stel een brief via de brievenbus haalt 5%, dan haal je via e-mail 5 promille. Met die wetenschap kom je bij 100 verstuurde ‘mails’ via de brievenbus uit op 5 respondenten en bij e-mail op 0,5 respondent. Zo is goedkoop ineens duurkoop.

E-mail of brievenbus

Een onderzoek van Royal Mail in 2014 maakt duidelijk waar e-mail goed werkt en waar direct mail via de brievenbus het beter doet. De vijf belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn:

  1. E-mail is het beste voor directe respons, bevestigingen en follow-up
  2. E-mail werkt beter voor nieuws en updates dan fysieke mail
  3. Voor catalogi, folders en boodschappen die tijd vergen om te lezen, voldoet traditionele post het beste
  4. Fysieke mail wordt gezien als een medium met autoriteit.
  5. Omdat mensen fysieke mail zien als autoriteit is het beter geschikt voor loyalty dan e-mail.

Meer informatie

Direct mail en e-mail vullen elkaar aan. Juist de combinatie ervan biedt de grootste kansen. Weten hoe? We informeren je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Direct Mail

Drukwerk geadresseerd versturen als Direct Mail

Direct Mail samenstellen