8 februari 2024

Bpost staakt vandaag (8 februari 2024), komt de post wel aan?

Bij vestigingen van Bpost zal op donderdag 8 februari worden gestaakt. Hoe groot de omvang van de staking is, is onduidelijk. In ieder geval kan geen garantie worden gegeven op een postbezorging zonder verstoring. 

Wat is er aan de hand bij Bpost?
De Belgische overheid schrijft periodiek een aanbesteding uit voor het bezorgen van post, kranten en tijdschriften. De winnaar van de aanbesteding ontvangt een subsidie van 175 miljoen per jaar en is bedoeld om het bezorgen van kranten, magazines en post betaalbaar te houden bij consumenten. Abonnementenland meldt: ‘Volgens een uitgevoerde audit hadden Bpost, DPG Media, Mediahuis en de distributeur PPP illegale marktafspraken gemaakt met als doel dat de persconcessie/subsidie grotendeels in handen van Bpost zou blijven. Al deze bedrijven hebben daar in het verleden veel voordeel van gehad, is het oordeel’.

Vakbond ACOD
Donderdag 8 februari is er dus een staking. De vakbonden willen een duidelijk plan voor de toekomst van Bpost. Geert Cools, vakbondsman van ACOD laat aan Het Nieuwsblad weten: ‘De bonden klagen de onzekerheid bij het postbedrijf aan. “We willen dat de regering concreet werk maakt van het steunmechanisme voor dunbevolkte gebieden. En we verwachten een plan voor de toekomst”.

Heb jij een bedeling besteld bij Verspreiden.com met Bpost? Als wij signalen krijgen dat uw mailing vertraging oploopt zullen we contact met u opnemen. 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com