13 november 2023

Black (of Green) Friday biedt retailers volop kansen

Vrijdag 24 november is het Black Friday. Dat is de dag waarop winkeliers hoge kortingen geven en consumenten massaal op koopjesjacht gaan. Retailers kunnen profiteren van Black Friday door hun zichtbaarheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en de omzet een boost te geven. Ben je ondernemer en neem je deel aan Black Friday? Laat dit dan aan zoveel mogelijk mensen weten. Bijvoorbeeld door middel van huis-aan-huis verspreiding, een direct mail campagne of online banners.

Black Friday was in 2022 goed voor ruim € 300 miljoen meer omzet dan op een normale vrijdag. Dit blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. Online werden 55% meer betalingen gedaan. In fysieke winkels steeg het aantal betalingen met 10%. Dat is goed voor ongeveer 15% meer omzet. Voor veel ondernemers zijn deze cijfers aantrekkelijk genoeg om zelf ook aan te haken op Black Friday. Ook voor dit jaar wordt een vergelijkbare toename verwacht, ondanks de voortdurende economische onzekerheid.

Green Friday
Misschien voelt jouw klantenkring of doelgroep zich niet aangesproken door de massale koopjesjacht op Black Friday. Het kan dan lonend zijn om een tegengeluid te laten horen. Green Friday is een initiatief van Trees for All. Om jouw doelgroep hierover te informeren, is het slim om te kiezen voor een groene manier van verspreiding. Bovendien, op Verspreiden.com kun je heel gericht jouw doelgroep tot op huishoudniveau bereiken. Zo kun je een mailing versturen zonder onnodige ‘waste’, die toch ontzettend effectief is!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com